Haklı Nedenlerle İş Akdinin Fesih

Üyelik
17 Haz 2016
Mesajlar
5
Konum
İstanbul
Arkadaşlar yaşanan bir vaka üzerinden fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla bu konu açılmıştır.

Mevcut çalıştığım aracılık hizmeti sağlayan bireysel emeklilik ürünleri satan sigorta şirketi ürünleri satılan bireysel emeklilik şirketinin genel müdürlüğünün iş ortağı (joint venture) konumundayken ve direkt olarak sigorta primleri, satış primleri, yol ve yemek harcırahları vb. haklar bakımından genel müdürlüğe bağlı iken kendi isteği ile iş ortaklığını feshetmiş ve acente olarak devam etme kararı almıştır. Ayrıca yukarıda bahsettiğim haklar bakımından bağlılığım genel müdürlük iken aralarında yapılan fesih ile genel müdürlüğe doğrudan bağlı iş ortaklığından acente üzerine geçmiştir. Şirket genel müdürlüğe bağlı X A.Ş iken şahsi bir acente olan Y LTD. ŞTİ olmuştur. Diğer illerdeki ofisler kapatılmış İstanbul ofisindeki çoğu kişi işten çıkarılmış kalan 15 kişiye de mevcut koşullarda çalışmak isteyip istemediğimiz sorulmadan ve fikrimiz alınmadan sizlerle devam etmek istiyoruz denilerek ve şirketi de bir başka yere taşımak kaydı ile ilk şirketteki tüm haklar saklı kalacak şekilde yeni şirkette devam etmek amacıyla devir sözleşmesi tebliğ edilmiştir. Cereyan eden bu olay üzerine konunun uzmanı arkadaşlara birkaç sorum olacak.

1- Eksiksiz anlatmaya çalıştığım vaka için Çalışma koşulları değişen (prim usulü, kıdem, itibar, derece, kariyer planlaması vb.) işçi için haklı bir fesih sebebi doğmuş mudur?

2- Genel müdürlüğe bağlı iken, acente çalışanı olarak çalışmayı istememek haklı bir fesih sebebi midir?

3- Önümüze sunulan bu sözleşmeyi (hakların ve alacakların işyerinin aynı şahsa ait bir başka şirkete devri. Lütfen dikkat şirket bir başka kişiye devredilmiyor aynı kişiye ait bir a.ş’den başka yerde kurulu y ltd şirketine devrediliyor.) imzalamazsak nasıl bir sonuç ile karşılaşırız?

4- Cereyan eden vakada işçi, koşullarının değiştiğini öne sürerek iş akdinin karşılıklı veya tek taraflı olarak feshedip kıdem ve ihbar tazminatlarını isteyebilir mi?

15 kişi adına böyle bir toparlama sorular bütünü ortaya çıktı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. İyi geceler.

Hiyerarşi şu şekildedir;

1- A EMEKLİLİK VE HAYAT GENEL MÜDÜRLÜK
2- X SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ A.Ş ( mevcut şirket iş ortağı-jv)
3- Y SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ (teklif ve tebliğ edilen şirket)

Kısacası yıllardır beraber çalıştığımız arkadaşlarımız daralmaya gidiyoruz denilerek kıdem ve ihbarları ödenmek kaydıyla işten çıkarıldı. Bizler de daha fazla bu ortamda çalışmak istemiyoruz. Değerli yorumlarınız bizim için önemli.
 

Benzer konular

Üst