fonradar

Haksız İşten Çıkarılma

Üyelik
26 Haz 2013
Mesajlar
3
Konum
sinop
Çalıştığım kurum tarafından devamsızlık yüzünden işten çıkarılmak isteniyorum ne yapabilirim
 
Dersane ogretmeniyim 15 haziranda yapılan toplantıda tatile cikabilecegimiz söylendi hepimize ; ve benimle gelecek yil için anlasmicaklarini istafa edip ayrilmami istediler , ben istifa etmicemi eylüle kadar sözleşmem oldugunu ve bu doğrultuda alacaklarimin ödenmesini istedim , onlar da bunu ödemeyi kabul etmediler ve bundan sonra bende tatile çıktım tüm arkadaşlar gb , benim 17 18 19 haziranda işe izinsiz ve mazeretsiz gelmedigimi 24 haziranda sadece bir msj ile çıkış islemlerimin başlatıldığını ilettiler hic bir resmi belge elime ulaşmış degil ; bu üç gün dersaneye gelmemiz gerektiği ya da bir program yapılacağı söylenmedi ,ne yapmaliyim ?
 
Anladığım kadarıyla belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışmaktasınız. Sözlü olarak izne çıkacağınız söylenip arkanızdan iş çevirmişler. Noter kanalıyla tarafınıza işe gelmediğinize dair ihtarname çekip savunmanızı istemeleri gerekirdi. Bence konuyu işvereninizin bağlı olduğu Çalışma ve İş Kur Bölge Müdürlüğüyle görüşün. İstifa etmenizi istemek gibi bir hakları yok. Belirli süreli iş akitlerinde sözleşme bitim tarihinde iş akdi fesholunur. Bu tarihten önce işveren sizi çıkarırsa sözleşme bitim tarihine kadar ki alacaklarınızı ödeyerek sizi işten çıkarabilir. Bundan kaçınmak için böyle bir yola başvurmuşlar. İş Kura yapacağnız müracaat üzerine İş Kur sizi haklı bulsa bile işvereni ödeme yapmaya zorlayamaz. Sadece haklarınızın ödenmesi ile ilgili işverene ve size yazı gönderir. Geriye tek yol olarak iş mahkemesinde dava açmak kalır...
 
Anladım , ben aynı durumu Alo 170 i arayarak sikayetimi de oluşturdum bu durum iş mahkemesi açtığımda bana nasıl bi yararı olur , bir de iş mah.ne davayı beni işten çıkardıklarını bana bildirdikleri resmi belge bana ulastiginda mı açmalıyım yoksa daha önce mi açmam gerekir ..
 
İşverene noter kanalıyla bir ihtar gönderip,
sözlü olarak izne çıkartılmanız ardından 3 gün devamsızlık nedeniyle SMS yoluyla sözleşmenizin feshedildiğinin bildirildiğini, belirli süreli sözleşmenizin süresinden önce işveren tarafından ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı şekilde feshedilmiş olması nedeniyle sözleşme gereği ödenmesi gereken , sözleşme süresi bitimine kadar olan ücretlerinizin örneğin 7 gün içinde banka hesabına ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtin derim ben öncelikle.
İhtarınızın işverene ulaşmasının ardından 7 gün bekleyip, 8.gün hala ödeme olmadıysa, iş mahkemesinde dava açıp talep edebilirsiniz ücretlerinizi.
 

Benzer konular

Üst