merhabalar arkadaşlar Türkiye genelinde bir sulama birliğinde çalışmaktaydım. görev ve görev yeri değişikliğine bağlı olarak 14/09/2012 tarihinde işveren tarafından ücretimde eksiltme yapıldı. değişiklik talebi bana sözlü olarak yapıldı ama ücretim o ay düşürüldü. buna bağlı olarak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik bakanlığına özlük haklarım işveren tarafından elimden alınmıştır diye şikayette bulundum. iş verenim tarafından 24/12/2012 tarihinde işten çıkartma tehtidi ile bana geriye dönük olarak iş, işyeri ve ücret değişikliği kabul ettiğime dair bir muvafakatname imzalatıldı. 14/01/2013 tarihinde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik bakanlığının görevlendirmiş olduğu müfettiş denetimi sonucunda, işveren 16/01/2013 tarihinde iş kanunu 25/II maddesi gereği iş akdimi sonlandırdı. kurumda 30 kişinin altında çalışan olduğu için iş iade davası açamıyomuşum. ücretimde azaltılma yapılık şekilde ihbar ve kıdem tazminatım maaş hesabıma yatırılmış. bürüt maaşım 13/09/2012 tarihinde 2400 tl idi 14/09/2012 tarihinde 1420,20tl ye düşürüldü. konuyu iş mahkemesine taşısam geriye dönük haklarımı ve tazminatımın yeniden hesaplanması mümkün olabilirmi.
ilginiz için teşekkürler.
ilginiz için teşekkürler.