fonradar

Haksız Yere İşten Çıkarıldım

Üyelik
7 Şub 2017
Mesajlar
1
Konum
Ankara
Selamün aleyküm arkadaşlar bundan 6 ay önce işveren müdür beni odasına çağırdı ve bana iş işleyişi hakkında bazı şeyler söyledi ve haksızlığa uğradığımı düşünerek tartıştık ve bu olaydan sonra mağaza müdür yardımcısı beni işimin başına dönerken tahrik edici şekilde aşağılayıcı bir şekilde mağazadan çıkmamısöyledi. O gün bu gündün mağaza yöneticileri sürekli bana psikolojik Baskı uygulayarak hatta ara ara istifa et diyerek moralimi bozdu an son olayda beni odasına çağırdılar yine tartışma geçti ve kamera bulunmadığı yerde üzerime yürüyüp parmaklarımı sıktı bande bu duruma çok sinirlenerek bunu burada yapıyorsun çık dışarıya kameranın önünde yap diyerek üzerine yürüdüm ve olaya şahitler oldu ama her hangi hakaret olmadı sadece içeride yaptığını delikanlıysan burada yap dedim işveren de beni şu madde 4857 25-B b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması. GEREKÇE GÖSTEREREK TAZMİNATSIZ İŞTEN ATTI BENİM YASAL HAKKIM VAR MI NOLUR ACİL BİLGİ VERİR MİSİNİZ ????
 
İşverenin belirttiği sebebin gerçek dışı olduğu iddiasıyla iş mahkemesinde dava açıp ödenmeyen haklarınızın ödenmesini talep edebilirsiniz, işverenin haksızlığını ıspatlamanız, daha doğrusu işverenin haklı sebebinin varlığını ıspatlayamaması durumunda da bu haklarınızı alabilirsiniz.
Ancak,
... bende bu duruma çok sinirlenerek bunu burada yapıyorsun çık dışarıya kameranın önünde yap diyerek üzerine yürüdüm ve olaya şahitler oldu ama her hangi hakaret olmadı sadece içeride yaptığını delikanlıysan burada yap dedim...
şu yukarıda belirttiğinize bakılırsa, işverenin tazminatsız haklı sebeple sözleşmenizi feshetmesine imkanı siz sunmuşsunuz bance.
Hukukta ne sebeple yaptığınız değil, ne yaptığınıza bakılır öncelikle, sonrasında o yaptığınızı haklı sebeple yaptığınızı ıspatlayabilmenize göre kazanımlarınız / kayıplarınız ortaya çıkar.
Elinizi sıkmış, ayağınıza basmış, sırtınızı sıvazlamış , böğrünüze parmak batırmış veya yüzünüe yumruk atmış olabilir, bu davranışa karşı her ne yaparsanız yapın, yanlışa yanlışla karşılık verilmesi, yaptığınız hareketin doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Kamera kayıt alanı dışında kalan , olaya şahitlik etmek istemeyecek kişilerin bulunduğu bir ortamda size yapılan o hareketi ıspatlayamazsanız, iddianızdan öte geçemeyecektir maalesef. Buna karşılık kameraların kayıt alanı içindeki alanda çık dışarıya burada yap diyerek üzerine yürüdüğünüzün kolaylıkla ıspatlanabildiği de düşünüldüğünde, haklılığınızı ıspatlayabilmeniz oldukça zor olacaktır.
Bir hak arayışına girecekseniz, davanızı bir avukat desteğiyle takip etmeniz sizin yararınıza olur.

Ne kadar süredir orada çalışmaktasınız?
 

Benzer konular

Üst