Hamilelik,Rapor Ve Sgk Uygulaması

muku82

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
BURSA
Merhabalar,
Çalışanlarımızdan bir arkadaşımız hamile yaklaşık 2 veya 3 hafta sonra doğum iznine ayrılacak. Biz işyeri olarak maaşından bir kesinti yapmayı düşünmüyoruz. Aylık hizmet bildirgesi olarak nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir. Bilgisi olan var mı? Ayrıca hastaneden alınacak rapor ile ilgili nasıl bir yol izlenecektir? Yardımlarınız rica ediyoruz..


İyi Çalışmalar
 
32 hafta olmadan önce SGK'ya ait bir hastaneden çalışabilir raporu almalıdır. Rapora göre işlem yaparsınız.
maaşını verecekseniz bildirgede eskisi gibi bildirilecek. yalnızca çalışmamıştır bölümüne tık yapılmalıdır.
 
Ek.
İşçi doğum öncesi rapor alıp işverenine teslim edecek. Doğum yaptığında doğum sonrası raporunuda işverenine teslim edecek...
Doğum sonrası raporunda iş başı tarihi olacak. İş başı tarihinden sonra SGK internet şifrenizle çalışılmadığına dair bildirim girişi ekranından işçinin raporunu onaylayacaksınız. Siz raporu bu ekrandan onayladıktan yaklaşık 20 - 25 gün sonra işçinin geçici iş göremezlik ödeneği SGK tarafından Ziraat Bankasına yatırılacak. İşçi TC kimlik numarasıyla herhangi bir şubeden bu parayı çekebilecek.
 
Teşekkürler,

Kendisi rapor tarihlerinde çalışmayacak. Sgk sını beyan etmek iş yeri açısından bir sorun olur mu? (maaş ödeneceği için beyan etmiş oluyoruz sanırım).
 
sorun olmaz. İşverenler toplu iş sözleşmesi gereği veya atıfet kabilinden bu tip ödemeleri yapabilirler.
 

Benzer konular

Üst