Hatalı Verilen İşe Giriş Bildirgesi Sonucu Emekli Maaşının Kesilmesi

Üyelik
13 Ağu 2009
Mesajlar
2
Merhaba,
işe başlayan (05.08.2009) bir personelimizin işe giriş bildirgesinde SGDP yerine Tüm Sigorta Kollarına Tabi olarak işaretledik ertesi günü hatayı fark ettik ama kişinin emekli maaşı ve sağlık hizmetleri kesilmişti bile.
Sehven yapılan hatayı düzeltmek için SGk kurumuna gittik ama nasıl bir yol izleneceğine dair bir bilgi veremiyorlar. ( unkapanı SGk ya gönderdiler, Unkapanı tekrar onlara gönderdi vs.) bu tip bir sorunla karşılaşan varmı? varsa nasıl düzeltildi ? kişinin emekli maaşında ay kaybı oldumu?
Teşekkürler
 
Ynt: Hatalı verilen işe giriş bildirgesi sonucu emekli maaşının kesilmesi

benim başıma geldi emekli çalışandan yazı aldım hatta emekli çalışına yanıma alıp sgk ya gittim orada sgdp li çalışmak istiyorum emekli maaşımı almak istiyorum diye bir dilekçe aldım emeklilik belgesinin fotokopisini çektim, bende ayrıyetten sehven yanlış yazıldığına isitnaden bir yazı yazdım belgeleri bu yazının altına ekledim işe giriş servisinde kayıt yapan memura verdim ve bir kaçgün içersinde düzeldi bunun ipc si yok.
 
Ynt: Hatalı verilen işe giriş bildirgesi sonucu emekli maaşının kesilmesi

benim babamda aynı durumdan dolayı muzdfarip olmuştu.
çalıştığı işyeri sgdp yerine tüm sigorta kollarını seçmiş.tabi haliyle maaş keisldi.ssk müdürlüğünü gittim onlar sistemden yanlış yapılan girişden dolayı kesildiğini söyledi.ne yapmamız gerektiğini sordum,cevap olarak
" işyerinin bağlı bulunduğu ssk müdürlüğüne işveren bir dilekçe yazacak sistemden girişi sgdp olarak düzeltildikten sonra o kağıdı alıp unkapanına gitcek.tahsis karar servisine o yazıyı teslim et " dedi.
aynı şekilde bu yolu izleyerek yapık ama çok yoruu geçio Hele Hele unkapanı.Ve 4 ay sonra maaş bağlandı.4 ayıda Toplu aldı.
 
merhaba kardeşim benim babamda şuan aynı durumdan dolayı mahdur şimdi tam olarak ne yapmam lazım birde babam işyerindekilerle arası iyi değil iş yerinden ayrılırsa bu durum otomatik olarak düzelirmi
 
Üst