Hedi̇yeni̇n Faturalanması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMMADAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
13 Kas 2013
Mesajlar
6
Konum
ANKARA
Merhaba bir konuda yardımınızı rica ediyorum,
internette bir site var bir kaç kişi birleşip bir ürünü arkadaşına hediye ediyorlar.
Alinin doğum günü için internetten ütü için abc firmasının sanal posuna üç tane ödeme geliyor.(veli 50tl , ayşe 100tl , fatma 50tl ödüyorlar kredi kartından) ve abc firmasının sanal posunda 250 tl var. Arçelik ütü fiyatı 200tl.
Doğum günün de ali'ye 250 tl lik ürün hediye olarak arçelik tarafından sevk irsaliyesi ile gönderiliyor. Abc de arçelike 200tl ödeme yapıyor .
Abc , veli 50tl , ayşe 100tl , fatma 50tl nin ödemesi için nasıl bir evrak düzenlenir?
Muhasebeleşmesi nasıl olur?
 
Son düzenleme:
sayın smmmaday bu bir satıştır ve eğer burda anlattığınız gibi ise abc arçeliğe yaptığı ödeme için arçelik kestiği irsaliyeye istinaden abc firmasına faturasını kesmesi lazım ve aynı şekilde abc firmasıda veli,ayşe ve fatmaya gelen paraya karşılık faturasını kesmesi lazım ama faturalara arçeliğin kestiği irsaliyenin numarasını yazması lazım açıklama yazması lazım eğer burda anlattığımdan başka bir durum varsa konsinye şeklinde vb.mesela o zaman onuda belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım,kolay gelsin.
 
Öncelikle teşekkür ederim.
Hüseyin bey , veli ayşe fatma gibi kişilerin sayısı çoğaldığında her biri için ayrı ayrımı fatura kesmesi gerekir abc firmasının ?
Konsinye şeklinde çalışmayı düşünüyor. nasıl olur?
 
biz daha önce daire satışı faturalarında daireyi ortak alan eşlere ortak fatura kestik, burada da aynı uygulama yapılabilir.
 
Üst