fonradar

Hem Bağkur Hem SSK'lı Olmak

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
Hem bağkur hem de ssk lı olunabileceğine dair birçok yazı okudum ama ne yazık ki bunu nasıl yapacağımı bir meslek mensubu olarak bilemiyorum. Büromu kapatmadan başka bir şirkette örneğin tercüman vb gibi meslekle bağdaştığı kabul edilen bir unvanla çalışıyor gözüküp, hem bağkur hem ssk primi ödemek istiyorum 1988 'den beri sigortalıyım, 1969 doğumluyum ve ssk.lı olsaydım çoktan emekliydim.. amacım SSK'dan emekli olabilmek ama tabii büromu kapatmadan.. nasıl yapabilirim, bağkura nasıl bir dilekçe vermeliyim? her iki kuruma da prim ödemeye razıyım 3,5 sene boyunca..
 
Büro açıkken eski adı ile ssk'lı olamıyorsunuz. TÜRMOB meslek harici tüm çalışmaları meslekle bağdaşmayan kazanç olarak görüyor.
 
5510 sayılı yasaya göre bir başka firmada çalışmanıza engel bir durum bulunmuyor ve böyle bir durumda da bağkur durumunuz otomatik iptal olacaktır. Fakat meslek yönetmeliğine aykırı ve yasaklanmıştır. Aklıma gelen nacizane tavsiye güvendiğiniz bir başka meslek mensubuna büroyu devir yaparak bir başka yerde sigortalı çalışabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst