fonradar

her işçi girişinde

Üyelik
2 Ağu 2005
Mesajlar
18
merhaba,
her işçi girişinde maliyiye dilekce vermek zorundamıyız.
teşekkür ederim.
 
İşçi girişinde maliyeye bilgi vermek zorunda değilsin. Sadece işçilerin stopajı için muhtasar beyaname vermen yeterli diye düşünüyorum.
 
merhaba maliyeye işci bildirimleri ilk işci alımı olunup dosya açılınca şu kadar işci aldım diye bildirilir.daha sonradan giren veya çıkan işcileri tekrar bildirmeye gerek yok.zaten aylık yada üçaylık verilen muhtasar beyn.de bildirilmiş olunuyor.
 
Sayın Saliha ilk işçi alımının vergi dairesine bir dilekçe ile bildirileceği hangi kanun maddesinde veya tebliğde yazıyor ? Teşekkür ederim.
 
Merhaba,
Sanırım ilk mükellefiyet tescilini kastediyor. Tabi ilk mükellefiyet tescili esnasında şu kadar işçi çalıştıracağım v.s. şeklinde bir bilgi vermeye gerek yoktur.
 
ilginize teşekkür ederim
yoklama memurları mükellefimize her işçi aldığızda bilgi vereceksiniz demiş bizde maliyeye telefon açtık vergi dairesi müdür yardımcısına sorduk oda bize tüm türkiyede böyle olduğunu her girişte dilekçe vermemiz gerektiğini söylüyor (her işçi giriş çıkışında vergi matrahını etkilediği için yasa gereği öteden beri verilmesi gerektiğini ve her giriş çıkışta yoklama memurlarının gelmesi gerektiğini söylediler)
 
Sy.Talşık V.U.K. 149.Mad.Kamu idare müesseseleri ile Gerçek ve Tüzel kişiler vergilendirmeye ilişkin olaylarla ilgili olarak, Maliye ve Gümrük Bakanlığı ve vergi dairesince kendilerinden yazı ile istenecek bilgileri belli fasılalarla ve devamlı olarak yazı ile vermeye mecburdurlar.
Maddesinden yola çıkar isek verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ancak Muhtasar beyannamede Çalışan sayısını zaten bildirdiğimiz için ve vergileme konusunda herhangi bir hata meydana gelmediğinden gerek olmadığını düşünüyorum. Ama ilk ssk lı çalıştırma veya ssk lı çalıştırmaktan vazgeçme ya da 10 kişiyi geçmesi durumunda bilgi verilecektir. Size tavsiyem lütfen ilgili vergi dairesinin hangi kanun maddesine göre böyle bir bilgi verme zorunluluğu olduğunu öğrenmeniz.
 
Üst