fonradar

Herkese Zam Yapıldı Ancak Bana Yapılmadı

Üyelik
19 Mar 2017
Mesajlar
1
Konum
istanbul
merhaba,
10 yıldır çalıştığım iş yerinde maas zam zamanı geldi, butun çalışanlara zam yapıldı ancak bana yapılmadı. (ortalama %6)
bu durum yasal mıdır?
hukkuki olarak nasıl bir durum söz konusu. memnunşiyetsizlikten bahsedildi, ancak müşteriler tarafından bu memnuniyetsizlik değil aksine tesekkür babında yazılı olarak defaatle yönetici ve bana bildirildi.

iş sözleşmesi yenilenmedi ve benim durumumda iş sözleşmesi yenilenmeyen kişilere zam yapılmış.
 
Genel olarak,
ayrımı haklı kılan yani esaslı bir neden olmadıkça işveren ayrım(yani işcilerin bir kısmına zam yapıp,bir kısmına zam yapmamazlık) yapamaz.
işyerinde aynı niteliklere haiz,aynı işi yapanlar arasında ayrım veya işcilerin tamamına zam yapılıp sadece ve sadece sizin ücretinize zam yapılmaması durumu korunmaz,bunun tek istisnası işyerinde performansa dayalı ücret sistemi uygulaması var ise ancak o zaman belki mümkün olabilir,tabi bunu uygulamakta o kadar kolay değil(sizin işyerinizde bu uygulama sanırım yok!...)
"memnuniyetsizlik"den kasıt perforformansa dayalı bir durum ise bu noktayı ayrıca irdeleyelim eğer kriterlere bağlı olmayan bir durum ise afaki olur,işverenin bunu kanıtlaması çok zor,kaldı ki size verilen "yazılı teşekkürler"ortada iken.
Bu ifadelerime istinaden şimdilik söyleyecekleriniz var ise paylaşınız, sonra tekrar görüşelim.
 
Üst