fonradar

hesap fişi hk.

Üyelik
22 Haz 2006
Mesajlar
11
Merhaba arkadaşlar

9. ayda çalışmış olan bi personelin 3gün eksik günü olduğu için e_bildirgede 27 gün gösterdik fakat
hesap fişinde 30 gün göstermişiz tabi farkında olmadan yanlışlıkla.Şimdi ssk dan bir yazı geldi aylık prim hizmet belgesi düzenleyin yada cezai işlemlere başlıyacağız diye.....
Bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum

SAYGILARIMLA!!
 
Ynt: hesap fişi hk.

SSK Genelgesi 3- 254 Ek - 02/12/2005

5) Sigortalı hesap fişinin girişi yapıldıktan sonra aynı gün içerisinde belgede hata yapıldığının anlaşılması halinde, söz konusu belge işveren tarafından ?Hesap Fişi İptali? menüsü seçilerek yeniden düzenlenebilecektir.
Sigortalı hesap fişinde yapılan hatanın sonradan fark edilmesi halinde ise silme işlemi, aylık prim ve hizmet belgesinin yasal verilme süresi sonuna kadar işyerinin bağlı bulunduğu sigorta il/sigorta müdürlüklerince yapılacaktır. İşverenlerden bu konuda dilekçe ve ekinde hatalı düzenlenen sigortalı hesap fişinin birer örneği istenilecektir.
6) İnternet ortamında verilen sigortalı hesap fişindeki bilgiler ile aylık prim ve hizmet belgesindeki bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde, aylık prim ve hizmet belgesi onay ekranında işverene uyarı verilecek, buna rağmen aylık prim ve hizmet belgesindeki bilgilerin doğruluğu onaylanıyor ise belge kabul edilecektir.
7) Aylık prim ve hizmet belgesinin Kuruma yasal verilme süresi sonunda sigortalı hesap fişi ile belgenin uyumsuz olduğunun tespit edilmesi halinde, hastalık ve analık sigortaları provizyon işlemleri için ?po00?, emeklilik işlemleri için ?bb00? sistemlerinden liste alınabilecektir.
8) Sigortalı hesap fişinde sahtecilik yapıldığının sonradan tespiti halinde yersiz olarak yapılan sağlık giderleri ve aylık ödemelerin işverenlerden temini cihetine gidilecek ve sahteciliği yaptığı tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanunu açısından gerekli işlemin yapılması için suç duyurusunda bulunulacaktır.
 
Ynt: hesap fişi hk.

Sayın NANE

msjınızı okudum bize gönderilen yazıda aylık prim hizmet belgesi düzenleyin diyolar yani yeniden doğru bi şekilde hesap fişimi göndercez
 
Ynt: hesap fişi hk.

eğer hatalı "hesap fişi" ile ssk yanlış bir ödeme yaptı ise bunun parasını sizden ister.
 

Benzer konular

Üst