Hiç Tam Maaş Alamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan flyordie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

ismini vermek istemediğim bir firmada satışçı olarak çalışıyorum. Maaşım 3094 tl olmasına rağmen hep 2900 TL maaş alıyorum. Finans departmanına sorduğumda gelir vergisinden dolayı falan gibi tatmin etmeyen cevaplar alıyorum. Kazançlar toplamı ile elime geçen net maaşın bir oranı varmıdır? Yani bürüt maaşımın en çok % kaçı kesilebilir. İsterseniz bi kaç aylık maaş bodromuda gönderebilirim.

Şimdiden teşekkürler..

Maaşınızın 3094 TL olduğunu nerede görüyorsunuz, bordronuzda mı? Sözleşmenizde mi?

Tüm yıl boyunca her ay, hiç eksilmeden 2900TL alıyorsanız, bence siz maaşınızı yanlış biliyorsunuz , sözleşmenizi incelemenizi öneririm.

rwbo.jpg

Bodromun üst tarafında yazıyor. En son aldığım zamndan sonra ücret artış mektubu da geldi fakat bulamadım. umarım bu yeterli olur. yardımlarınız için teşekkürler

İş avansı 800,10 + Net ödenen 1.846,98 = 2.647,08 tl yapar

Şirketiniz trafik cezasını kesmiş 257,25 + sonra da şirket tarafından özel sağlık sigortası kesintisi yapmış 95,06 = 352,31 tl

2.647,08 + 352,31 = 2.999,39 tl

Her ay trafik cezası olmayacağı için ama her ayda özel sağlık sigortası kesileceği için 2.999,39 - 95,06 = 2.904,33 tl önceden dediğiniz gibi almışsınız.

Sözleşmeniz 3 bin tl üzerindeyse sözleşmede özel sağlık sigortası ibaresi varsa maaşınız normal görünüyor. Yani 3.090 tl diyorsunuz ama 90 tl nerede bilemiyorum, EVLİ eşi çalışmayan 2 çocuklu iseniz AGİ ödemesi 95,41 tl yapar.

Daha tecrübeli meslektaşlarımız okuyunca size cevap verecektir acele etmeyiniz.

"Belki hatam vardır. Araştırmadan dikkate almayınız."

Kimsenin bir fikri yokmu? ik'ya gitmeden önce bilgi sahibi olmak istiyorum mümkünse

Bordronuzu incelediğimde Brüt ücret üzerinden işlem yapılan bir bordro olduğunu görüyorum 3.094 TL sizin ikramiye öncesi Brüt ücretiniz. Net olarak algılamayın, hataya düşersiniz.

BRÜT ÜCRET ------ : 3.094,00.-TL
İkramiye ---------- : 1.031,33.-TL
Yakacak Yardımı----: 85,00.-TL
------------------------------------
Toplam SSK Matrahı : 4.210,33.-TL
------------------------------------

Kesintilerinizin bu ücret üzerinden yapılmasından sonra elinize geçen net ücret doğrudur.

Brüt ücrettir, gelir vergisi tutarı dilimi değiştikçe de farklı maaşlar alıyorsunuzdur, yani maaşınız brütten nete doğru hesaplanıyor, onun için sizin aldığınız maaşlar her ay olmasada 3-4 ayda bir değişir.Ancak her ay değişmesini de ceza kesintileri, sigorta kesintileri gibi durumlar ile izah edilebilir.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında 3094 Tl benim net maaşım. Fakat Bodroda Brüt olarak görünüp net maaş ile arasındaki farkı ikramiye olarak yazıyorlar. İK'ya sorduğuda vergi dilimine girdiğinizden dediler. Tekrar teşekkür ederim.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında 3094 Tl benim net maaşım. Fakat Bodroda Brüt olarak görünüp net maaş ile arasındaki farkı ikramiye olarak yazıyorlar. İK'ya sorduğuda vergi dilimine girdiğinizden dediler. Tekrar teşekkür ederim.

Kusura bakmayın da İK' nız sizi yemiş... Net maaş üzerinden anlaşan bir personelin vergi dilimi gerekçesi ile az maaş alması nedir ya! Bence İK' ya gidin arkadaş alnımda salak mı yazıyo benim anlaşmam NET, adı üstünde NET NET diyin. Bana ne sizin verginizden, diliminizden diyin.