hisse devri

arkadaşlar merhaba bir sorum olacak

gümrük müşavirliği şirketi gümrük müşavirlerince kuruluyor.şimdi bu şirketin hisselerini normal bir vatandaşa satılcak.ancak hepimizin bildiği gibi bu uygun değil anasözleşmede amaç ve konu değişikliğine ve ünvan değişikliğine gidlmesi mecburi..
sorum

hem ünvan değişikliği hem amaç ve konu değişikliği hemde hisse devrinin aynı kararda yapılması mümkünmüdür.teşekkürederim.

Ynt: hisse devri

Selamlar..
Mümkündür tabi ama tavsiye edilmez.Kaldı ki burada 2 değişik harç işlemi var.Yani ünvan ve iştigal konusu değişikliği ve hisse devri harçları tek kararda yazılsa dahi ayrı ayrı tahsil edilecek. Yani harç konusunda bi avantajı olmayacak.Bence ünvan ve iştigal konusu değişikliğini bir kararda hisse devrini ayrı kararda alın.Ayrıca ünvan değişikliği kararı tadil şeklinde olacaktır. Yani YENİ ŞEKİL şeklinde hazırlanacaktır.O nedenle hisse devri kararına dahil edilmemesi yerinde olur.Sanıyorum ticaret sicil de bu yönde isteyecektir.50-60 ytl gibi ikinci bir noter masrafı gelecektir.Tek zararınız bu olur.Saygılarımla
Bu arada bir hatırlatma yapayım (ki siz biliyorsunuzdur) hisse devri ekine yeni giren ortağın noter onaylı Gümrük A karnesini eklemeyi unutmayın.iyi çalışmalar

Ynt: hisse devri

SAyın Twolf gerekli cevabı vermiş.

Ancak benim şahsi olarak merak ettiğim bir husus uyandı kafamda.

Gümrük firması hisse satışı yapıldıktan sonra gümrükçülük özelliğini kaybedecek, doğru anladım. Değil mi?

1) Alan şahıs neden sıfırdan bir firma kurmuyor?

2) Burada kaydi bir operasyon varsa nedir?

Valla çok meraklıyımdır bu tip konulara.

Burayı meşgul etmemek adına özelde yazabilirsiniz?