Hisse Senedindeki Tevkifat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar. bildiğiniz üzere hisse senetlerinden doğan kazançlarda gelir vergisi oranı %0 oldu. peki bu 1 yıl içerisinde yapılan işlemlerden mi yoksa 1 yıl elinde tuttuktan sonraki işlemler için mi geçerlidir. bakanlar kurulu kararında bununla ilgili birşey bulamadım.

Ynt: hisse senedindeki tevkifat

Yıl sınırı yok. GMYO hisse senetleri hariç diğerlerinin alım/satımında stopaj 0 oldu.

Ynt: Hisse Senedindeki Tevkifat

Aşağıda Bumin hocanın 17 Kasımda Referans gazetesindeki bir yazısından alıntı yaptım. Bu kısımda Bumin hocanın bahsetmiş olduğu "1 yıl içerisinde" sözü ile neyi kastetmiştir.

13 Kasım günlü Resmi Gazete'de yayımlanan 2008/14272 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile tam mükellef gerçek kişi ve kurumlarca halka açık ve borsada işlem gören hisse senetlerinin iktisabından itibaren 1 yıl içerisinde satışından elde edilen kazançlarda uygulanan % 10 oranındaki stopajın oranı, sıfıra indirildi

Ynt: Hisse Senedindeki Tevkifat

batlı ' Alıntı:
Aşağıda Bumin hocanın 17 Kasımda Referans gazetesindeki bir yazısından alıntı yaptım. Bu kısımda Bumin hocanın bahsetmiş olduğu "1 yıl içerisinde" sözü ile neyi kastetmiştir.

13 Kasım günlü Resmi Gazete'de yayımlanan 2008/14272 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile tam mükellef gerçek kişi ve kurumlarca halka açık ve borsada işlem gören hisse senetlerinin iktisabından itibaren 1 yıl içerisinde satışından elde edilen kazançlarda uygulanan % 10 oranındaki stopajın oranı, sıfıra indirildi

Merhaba,
Söz konusu BKK öncesi bir yıl içinde alım satıma konu olan hisse senetlerinden elde edilen gelirden stopaj yapılıyordu, artık yapılmayacak.