Hizmet Faturasının Kesilme Periyodu

Üyelik
24 Şub 2014
Mesajlar
30
Konum
Mersin
Merhaba

İnternet üzerinden yürütülen online hizmet işlemlerinde, ödemenin hesabımıza girdikten sonra faturanın kesilme zamanıyla ilgili bir kısıtlama var mıdır?

Müşteri faturaların 1 aylık periyotlar halinde toplu kesilmesini istemekte.

Örneğin şubat 23 te 100+kdv şeklinde bir ödeme aldık, şubat 29 da 150+kdv ödeme aldık, mart 10 da 100+kdv ödeme aldık, daha sonra müşteriye mart 12 de bu 3 kalem iş için tek fatura kestik gönderdik.

Bir sakıncası olur mu? 7 gün içinde fatura kesilmeli diye bir bilgi öğrendim ama bunun sadece irsaliyeli faturalarda mı geçerli olduğunu anlayamadım.

Teşekkürler.
 
Hizmeti verdiginiz tarihten itibaren 7 günlük süre içerisinde hizmet faturanizi duzenlemeniz gerekir.

Vergi Usul Kanunu

Madde 231/5

Faturanın düzenlenmesinde aşağıdaki kaidelere uyulur:

5. Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azamî yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

İyi Günler.
 
Cevabınız için teşekkürler.

Şimdi burada bir ayrım var. Hizmetin veriliş tarihi ile ödemenin hesaba geldiği tarihler farklılık gösterebiliyor, bazı müşterilerimizde ödemeyi alıp işlemi yapıyoruz faturası ödeme hesaba geldiği an kesiliyor ancak bazı müşterilerimizle özel anlaşmalarımız gereği örneğin 1 hafta aralıkla 2 hizmet verdik ama ödemeyi hizmetler yapılmadan önce değil, 1 hafta 10 gün sonra ödeme hesabımıza girdikten sonra toplu şekilde kestik. Vergi dairesi bizim verdiğimiz hizmetin tarih takibini nasıl yapabilir? Sonuçta teslim edilen fiziksel bir şey yok.
 
İnceleme memuru için hiç sorun değil her türlü vediginiz hizmetin tarihini bulabilir dert etmeyin kendiniz.Sanırım bu meslekte yenisiniz. Verdiginiz hizmet fiziksel bir hizmet değil mi ?
Herseyden önce ödemeler geldiğinde toplu duzenlediginiz faturada zaten belli edecektir kendini.
İyi Günler.
 
Fiziksel bir hizmet değil, müşterinin uzakta çalışan sisteminin yazılımsal olarak kurulumu ve bu sisteminin konfigüre edilmesinden oluşan bir hizmet. Hizmetin verildiği tarihtense ödemenin hesabımıza geldiği an faturanın kesilmesinin mevzuat ile tezat bir durum oluşturacağını düşünmüyorum.
 
Üst