Hollanda'dan Alışveriş

Üyelik
15 Eyl 2008
Mesajlar
2
Methabalar, bir sorum olacakti:
Benim Hollanda da bir webshopum var ve internetten hizmet vermek istiyorum. Sattigim urunlerim cogunu turkiyeden getirmek istiyorum. Urunleri aldigim yer kdv li fatura kesmek istiyor. Benim bildigim kadariyla fatura kdvsiz olmali. (Not bu sefer urunleri ben kendim aliyorum ve arabamla kendim getiriyorum. Yani tatile geldim ve bir yandan urunleri yanimda goturucem, ama ilerdeki zamanlar kargo veya ptt posta ile urun teslimati dusunuyorum) urunler gida degil ceyiz esyasi nikah sekerleri hediyelik esyalar vs vs.

Faturalarin nasil kesilmesi gerekiyor kdv li mi kdv siz mi beni aydinlatirsaniz sevinirim. Ve fatura da hangi bilgilerin yer almasi gerekiyor. Bu urunler resmi bir sekilde gumrukten gecmiyor kendim sahsi arabamda goturcem. Doger urunler posta ile gelicek: onlarin faturalari nasil olmali?

Diyelimki kdvli fatura kesildi: ben bu kdvyi geri alabiliyormuyum hollandali bir sirket olarak?

Avrupa ici ticaretlerde urunlerde kdvsiz faturalar kesiliyor, avrupa disi olunca olayi cozemedim.

Urunleri aldigim yer ise pek bu islerden anlamadigi soyledi bende sizlere danisayim dedim. Bilgilendirirseniz sevinirim. Tskler
 
Sayın Cimen, Yaptığınız işlem Bavul ticareti olarak adlandırılmakta Türkiye'de, Size Malzeme aldığınız yer Özel Fatura kesecektir.Sizde yurtdışına çıkarırken gümrükte belirterek özel faturayı göstereceksiniz. Ayrıntılar için okuyabilirsiniz.

BAVUL TCARETNDE KATMA DEER VERGS UYGULAMASI
 
Beni aydinlattiginiz icin tesekkur ederim. Yani kdvsiz ozel fatura kesilecek ve gumrukte faturayi gostermemiz gerekiyor. Peki bavul ticaretinden yararlanabilmek icin sart olarak bir istisna belgesi gerekiyormus. Ben bagli oldugum ile gitmiyorun (Kayseri) veya gidersem urunleri aldiktan sonra gidecegim (Istanbuldan aliyorum). Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ozel faturayla yine alisveris yapmam mumkunmu?

Ayrica urunlerim Turkiyeden ptt ile Hollandaya gonderildigi zaman nasil bir fatura almam gerekiyor?

Saygilar,
Cimen
 
Üst