fonradar

Home Office Çalışanlarına Sgk Nasıl Yapılır?

Üyelik
28 Mar 2017
Mesajlar
10
Konum
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Çağrı merkezi sektöründe faaliyet gösteren bir iş yerinde çalışıyorum ve home-office uygulamasına başlanacak. Bu aşamada evinde çalışacak çalışan için sigorta girişi nasıl yapılacak? Evde çalışan için iş sözleşmesi nasıl olmalıdır?

Yardımlarınız için çok teşekkürler :eek:
 
Düşüncem;
-evden çalışma mümkün
-bu olayda dikkat edilmesi gerekenler;
sözleşmenin üç ana unsurundan biri olan bağımlılık noktası öne çıkmaktadır,"bağımlılık" iki halde olup,hem kişisel,hemde işin görülmesidir,
bu bağlamda,
a-işverenin talimatları,
b-gerekli araç gereç ve malzemenin işveren tarafından temini
c-işin girdi ve çıktıları
şeklindedir.
-iş sözleşmesi standart olabilir ama işin görüldüğü yer,işin nasıl görüleceği ve bağımlılık noktalarına ilişkin sözleşmede bazı hükümlerin yer alması uygun olacaktır.
-sgk-girişi normal yani tüzel kişilik üzerinden(olduğunda sorun doğmaz düşüncesindeyim)

Not.elbette başkaca fikri olanlar olabilir,lütfen paylaşalım.
 
Son düzenleme:
Merhaba Filiz hanım,
Şeref bey'in değerli görüşlerine katılmakla birlikte;
- Kısmi zamanlı mı, Tam zamanlı mı olacak çalışma?
Sgk girişi normal kadro görev doğrultusunda işverence standart işe giriş yapılabilir.

Burada aslında önemli olan Şeref beyin de dediği gibi, İşçi-İşveren arasında kurulu sözleşme hükümleri önem arz eder. (Örneğin; çalışılacak yerin, saatlerin açıkça belirtilmesi gibi)
Yinede profesyonel sözleşme için uzman desteği almanız önerilir. Standart,basma kalıp bir sözleşme zayıf kalabilir. Zira konunun iş kazası boyutları da ele alındığında...
 
Öncelikle değerli görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Sözleşme konusunda şirket avukatımızdan destek alacağız. Şuanda kafamdaki soru şu: Logo Bordro Plus kullanıyoruz şirketimizde. Örneğin; Antalya'dan bir personelin girişini tam zamanlı yapacaksak ve şirketimiz de İstanbul'daysa giriş yaparken sgk'nın sayfasında herhangi seçmemiz gereken home-office çalışanlarına özel bir seçenek var mıdır? Eğer normal sgk lı gibi girişini yapacaksak önemli olan şey sözleşme. Sözleşmeyi de Avukatımız düzenleyecek.
 

Benzer konular

Üst