Home Ofis Kira Sözleşmesi

Üyelik
18 Nis 2016
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhaba arkadaşlar ben bir e-ticaret sitesi açtım; şahıs şirketi kurup home ofis çalışacağım. Ofis olarak kullanacağım ev babama ait. Ben eşimle başka bir adreste ikamet ediyorum. İkamet ettiğim evdeki kira sözleşmesi benim üstüme. Şimdi sorularım şunlar:

1- Kira sözleşmesini nasıl düzenlemeliyim? Bana dolu bir home ofis kira sözleşmesi gönderebilecek var mı ?

2- Şuan ikamet ettiğim evdeki dairenin kira sözleşmesinin benim üstüme olması bir sorun teşkil ediyor mu?

3- İkametimi home ofis olarak kullanacağım eve mi aldırmam gerekiyor?

4- Daha az stopaj ödemek adına en az kaç TL 'lik bir kira sözleşmesi yapabiliyorum?

5- Home Ofis olarak tanıttığım odada gerçekten ofis malzemeleri olması gerekiyormu? Mesela bir köşede kardeşlerimin yatakları var bir köşede çalışma masası var. Bu bir sorunmu?

6- Vergi dairesinden denetlemeye geldiklerinde ben evde olmazsam ne olur?

Bu soruların cevabını verecek olan abime / kardeşime şimdiden çok teşekkür ederim.
 
merhaba, benim de bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim; ailemle oturduğumuz evi ben kiralayarak tuttum, kira sözleşmesi benim adıma ve 1600tl, bu evin bir odasında babamın üzerine bir home ofis şahıs şirketi kurduk ve evin bir odası için hazırladığımız yeni kira sözleşmesinde evin bir odasının kirasını 160tl olarak gösterdik, maliyeden ilk açılış denetimi için geldiklerinde babama kirayı sormuşlar babam da 160tl diyeceğine 1.600tl demiş maliyeciye, şimdi bu durum sonucu ne olur, sıkıntı çıkar mı? Bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
tutanağı tutan kişi ile görüşüp düzelttirmez iseniz muhtasar b. 1600 TL beyan etmez iseniz sizden izahat istenecek kabul görür ise fazla sorun yaşamayacaksınız, kabul ettiremez iseniz 1600 TL beyan düzeltmeniz gerekecektir.
 

Benzer konular

Üst