Hukuk Fakültesi Mezunu Olup Mali Müşavir Olan var mı?

Ynt: hukuk fakültesi mezunu olup mali müşavir olan var mı?

ben hukuk mezunu olsam avukat olmak için çaba gösterirdim.mesleğe giriş kurallarını belirleyenlerin heralde avukatlığı becerememiş akrabaları mı vardı acaba zamanında;hiç olmasa smmm olsun demişler:)))kuralları böyle koymuşlar.meslek yasamızın doğru dürüst,ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor .yoksa bu tür sorunlar hiç bitmeyecek.haksız rekabetinin içinde yüzüyoruz artık

smmm kanununa göre hukuk fakültesinden mezun olup mali müşavir olmak isteyenlerde sınavlara katılıp mali müşavir olabiliyor,sadece hukuk fakültesi deil tabi,ekonomi işletme,bankacılık,kamu vb yerlerden lisans derecesinde mezun olanlar,staj dosyasını açtırıp mali müşavirlik sınavlarına katılabiliyor.Ancak yukarıda saydığım ekonomi işletme kamu vs vs,bölümlerden hariç bölümlerden mezun olanların lisansüstü diploması olanlar mali müşavirlik sınavına katılabiliyor,örneğin bir mühendisin mali müşavir olabilmesi için isansüstü seviyesinde diploması lması gerekir ki staj dosyasını açtırabilsin.

ERAYERAY ' Alıntı:
ben hukuk mezunu olsam avukat olmak için çaba gösterirdim.mesleğe giriş kurallarını belirleyenlerin heralde avukatlığı becerememiş akrabaları mı vardı acaba zamanında;hiç olmasa smmm olsun demişler:)))kuralları böyle koymuşlar.meslek yasamızın doğru dürüst,ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor .yoksa bu tür sorunlar hiç bitmeyecek.haksız rekabetinin içinde yüzüyoruz artık

Sana katılıyorum.Avukatlık varken SMMM lik saçma olurdu.Ama ikisini bir arada yapacaklarsa o zaman iş değişir ki büyük ihtimalle öyle yapıyorlardır.Burası Türkiye :-X :-X :-X

Ynt: Hukuk Fakültesi Mezunu Olup Mali Müşavir Olan var mı?

ben okudum birkaç forum sitesinde avukat smmm sonra isim soyad şeklinde yazılmıştı aslında çokta saçma olmuştu iki ünvan bir arada yani birde hem baro hemde oda kaydı varsa olurmu dersiniz bende bilmiyorum fakat bir engelde yok gibi

Birde şunu söyleyeyim Hukuk mezunu YMM çok var. Bunlar SMMM oluptamı YMM oluyorlar yoksa Prof ünvanından sonramı bimiyorum ancak var olduğunu biliyorum

Hem avukatlık hem de mali müşavirlik yapamazlar. Her ikisi de serbest meslek olduğundan birini seçerek onu yapmak zorundalar. Diğerlerini bilmiyorum...