uyumsoft

Hukuk sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tealight
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bugünkü sınavlar nasıl geçi???ben bugün sadece hukuktan girdim ve bu sınav çok kolaydı..sebepsiz zenginleşmeyi borcu sona erdiren sebepleri ltd şti idare ve temsilini.kambiyo senetlerinin ortak özelliklerini ve sözleşmeyi sormuşlardı..kolay bi sınavda ..vergi nasıldı acaba giren varmı?ona girmemekle hattamı yaptım acaba??

Ynt: hukuk sınavı

vergi nasıl geçmiş meler sormuşlar bende çok merak ediyorum
umarım herkes emeğinin karşılığını alır.

özel tüketim vergisinden vergiyi doğuran olay nelerdir?
vergi ehliyeti (vuk), istisnadan vazgeçme (kdv), gaibin zuhuru (veraset ve int.ver.kan) kavramlarını açıklayınız?
vuk ve kurumlar vergisi mevzuatına göre dar mükellefiyette vergilendirmeyi açıklayınız?
serbest meslek kazancını hesaplama ile ilgili hesap sorusu

bence zor bir sınavdı. ötv den hiç ama hiç soru beklemiyordum.
hele hele veraset ve intikal vergisinden bir kavram sormaları beni şok etti.
noluyo dedim. geçmiş sınavlara göre çalışmakta hata ediyorum sanırım.
belki 50 alırım emin değilim ..
sizlerin nasıl geçti arkadaşlar..

beni en şoke eden soru ötv sorusu oldu.bugun sınav sonrası konusurken en son 9 yıl once sormuşlar otv den bir soru.ondan beri hiç gelmedi.zaten smk sorusu cın soruydu...

sserpil ' Alıntı:
özel tüketim vergisinden vergiyi doğuran olay nelerdir?
vergi ehliyeti (vuk), istisnadan vazgeçme (kdv), gaibin zuhuru (veraset ve int.ver.kan) kavramlarını açıklayınız?
vuk ve kurumlar vergisi mevzuatına göre dar mükellefiyette vergilendirmeyi açıklayınız?
serbest meslek kazancını hesaplama ile ilgili hesap sorusu

bence zor bir sınavdı. ötv den hiç ama hiç soru beklemiyordum.
hele hele veraset ve intikal vergisinden bir kavram sormaları beni şok etti.
noluyo dedim. geçmiş sınavlara göre çalışmakta hata ediyorum sanırım.
belki 50 alırım emin değilim ..
sizlerin nasıl geçti arkadaşlar..

4. ve 5. sorular kolaymış ama
ilk iki soru zormuş
inşallah geçersiniz arkadaşlar
denetimden giren varmı aranızda ?
ne sordular acaba ?

Merhabalar, denetim ve hukuk sınavlarına katıldım.Denetim sınavı son iki sınava göre biraz zordu. Denetim görüşmesin konulan konular, denetim planlama çalışmaları, denetim çalışmalarnn baştan sona süreci ve devaml dosyada bulunması gerekenler olmak üzere 4 soru vardı.

Hukuk sınavı tarihin en kolay sınavı olarak, vergi hukuku ise tarihin en zor SMMM Yeterlilik sınavı olarak kayıtlara geçmiştir.

Ayrıca bu dönem Ankara'da, kontrol listesinden gördüğüme göre, sadece 180 kişi hukuk sınavına katıldı.

Staj süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkması sebebiyle bu dönem gördüğüm kadarıyla(Cumartesi sınavlarında) fazla katılım yoktu.

Staj kısaltmayla birlikte 3 yıllık stajyerler Aralık sınavına geliyorlar.