Hukuk Sınavı

bende de ilk 2 soru yanlış diğer 3 soruyu yaptım 3-4 tam dogru kıdem tazminatında da ana unsurları yazdım ama ayrıntılı acıklama dıyordu. 50 almama yeter mi acaba
 
ilk iki sorunun cevabını biliyomusun peki?ben yazdım bisiler ama 1er cumlelik cevaplardı.ne derece yeterlı olur bilmiyorum.
1.soruda b sıkkı iki hak arasındaki temel fark diyor.tam olarak bunun cevabı ne olur bulamadım ben kaynaklarda.
2.sorunun tam cevabı nedir?
 
bende salladım.ama cevaplarda birinin maddi ,parayla ölçülebilen olaylar için diğeri de manevi olaylar için geçerli tarzı cumlelerdi tam aklımda değil. bende birine somut birine soyut yazdım.orneklerde yanlış bende 5 puan verse bile iyi benım ıcın. yevmiye sorusu borc sorusu kıdem tazminatı sorusu doğru 50 alırım inşallah
 
a sıkkında tanımları ve örnek ıstıyordu.onu yaptım bende.b sıkkı ıcın aynen senın gıbı somut ve soyutdur die salladım.aklıma baska bısı gelmedı cunku.artık ne verırlerse.diğer sorularında hepsini yaptım.her sorudan tam puan alamam.mutlaka eksıklerım vardır.bana da 60 lazım.umarım bıter bu cılem ..
 
Arkadaşlar ben ilk soruyu konuları bakımından haklar tanımını yaparak başladım. Konuları bakımından haklar para ile ölçülüp, ölçülememe şeklinde özel haklar diyerek tanımladım. Para ile ölçülebilen haklar malvarlığı hakları, para ile ölçülemeyen haklar şahıs varlığıdır. Örnekler; ilkini ayni haklar, ikincisine kişinin vucut tamlığı vs.
temel farklar ilki maddi haklar ikincisi manevi haklar. ilki artış azalış gösterebilir, ikincisinde bu durum söz konusu değildir yazdım. Tabii burada özetlemeye çalıştım.
 
2. soruyu da tabii oldukları huku kuralları bakımından tüzel kişiler: Kamu tüzel kişileri; Özel hukuk tüzel kişileri.
Kamu tüzel kişileri yasayla ya da mevcut yasaya dayanarak yapılan idari bir işlemle kurulur. Özel hukuk tüzel kişileri üç yolla kurulur. Serbesti sistemi, Müsaade (izin) sistemi ve Tescil sistemi. Bunları açıkladım.
Sonra soru şıkkını şu an hatırlamamakla beraber (yazdıklarımı hatırlıyorum)
Kamu tüzel kişilikler yasayla kurulup yine yasayla sonlandırılır. Kamu yararı gözetilir, kamu otoritesini temsilen iş görür.
Özel hukuk tüzel kişilerinde bunlar yok tabii. Derneklerin, şirketlerin ve vakıfların kurulmalarını örnek verdim. Hatırladıklarım bunlar.
 
1. sorunun b şıkkı malvarlığı ve şahısvarlığı hakları arasındaki fark malvarlığı devredilebilen haklardır fakat şahısvarlığı hakları devredilemezler.
 
Üst