Hurda Alım Satımı - Ruhsata Tabi Araçlar

Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
74
Konum
Istanbul
Merhabalar,

Firmamız özetle, her türlü hurdanın alım satım işini yapmaktadır. Hurdalar firmamıza geldikten sonra hiç bir işleme tabi tutulmadan direkt alıcılara teslim edilmektedir.

Soru:

Bir firmanın ekonomik ömrünü tamamlamış olan ve ruhsata tabi hurdalarını aldık. Bu hurdalar arasında, kazıcı, çekici, kamyon, kamyonet vs. gibi trafik tescile işlenmiş ve ruhsata tabi araçlar da bulunmaktadır. Ayrıca diğer hurda eşyalar da bulunmaktadır. Bu alışı yaptığımız firma bize bütün malzeme ve MDV lerini % 18 KDV hesaplayarak fatura etmiş bulunmaktadır. Biz bundan sonra bu mal ve MDV leri bir başka alıcıya direk devredeceğiz ve bizim için bu malzemeler hurda hükmündedir. Her hangi bir şekilde işleme tabi tutulmadan elden çıkarılacaktır.

Alıcımıza düzenleyeceğimiz faturada kdv hesaplayacak mıyız? Ya da ruhsata tabi olmayan hurda malzeme için hesaplamayıp, ruhsata tabi olanlar için mi hesaplayacağız? Ya da hiç birine hesaplamayacak mıyız?

Diğer bir husus da şu : Bizim hurda mal ve MDV lerini aldığımız firma ruhsata tabi olan hurdalarının ruhsat kaydını direkt olarak bizim alıcımız üzerine yapmıştır. Bu durumda hurdanın tamamının bizim üzerimizden geçmesi sizce doğru mu? Benim aklıma gelen, Bizim satıcımız ( yani malı aldığımız kişi ) alıcımıza ( malı bizim sattığımız kişi ) direkt fatura etmeli ve biz de hangi taraftan gelir elde edecek isek o tarafa komisyon / danışmanlık vb. gibi bir başlık altında fatura kesmeliyiz.

Konu biraz dağınık oldu sanırım ama daha net nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Değerli üstadlarımın fikirlerini bekliyorum.

iyi çalışmalar

Engin
 

Benzer konular

Üst