Hurda Demirde Kdv

Üyelik
5 Eki 2005
Mesajlar
35
hurda demir olarak alınan demirler standart dışı olarak kabul ediliyor ve kdv si olmuyor alırken kdvsiz aldığımız demiri satarkendemi kdvsiz satacağız bir kaç kişi kdv li çıkman gerekli dediği için kafam karıştı bunla ilgili yardımcı olursanız sevinirim
 
Merhaba,

3065 Sayılı KDVK’nun 17/g maddesi’ndeki;
“(5228 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle değişen bent. Yürürlük: 1.8.2004) Külçe altın, külçe gümüş, kıymetli taşlar (elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci, kübik virconia) döviz, para, damga pulu, değerli kâğıtlar, hisse senedi, tahvil ile metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıkları (hurda metalden elde edilen külçeler dahil) teslimi”

hükümlere göre, belirtmiş olduğunuz, metal hurda ve atıkların teslimi KDV’den müstesnadır. Yani, bu malların piyasada dolaşımı KDV’siz olarak gerçekleşmektedir. Siz de bu malların satışını yaparken, herhangi bir KDV hesaplamayacaksınız.
 
merhabalar hurda satışı yapılırken faturada kdv bölümü boş mu bırakılacak ve faturaya bir açıklama yazılacak mı? ve yevmiye kaydı

157.01 hurda
600.01 Diğer satışlar
şeklinde mi olur ? yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
 
Merhaba,

Hurda faturası düzenlenirken "3065 Sayılı Kanunun 17.Maddesi G Bendinde Yapılan Değişiklik Nedeniyle İş bu Hurda Bedeli KDV den İstisnasıdır" İbaresi yazılmalıdır. KDV Bölümü boş kalacaktır.

Muhasebe Kaydı
(Örnektir Hesap Planınızda Hurda Satışları Olarak Açabilirsiniz Yoğun Satışlarınız Yoksa Diğer Gelirlere de alabilirsiniz)

600.050.001 HURDA SATIŞLARI

şeklindedir.

İyi Çalışmalar Dilerim

Saygılarımla
 

Benzer konular

Üst