fonradar

Huzur Hakkı alınmaması ile ilgili?

stajer311

Katkı Sunan Üye
Merhaba

Bir kooperatifin karar defterinde Huzur Hakkı alınacağından bahsediliyor.
Fakat Kooperatifin parası olmadığı için Huzur Hakkı verilmeyecek ve Huzur Hakkı alması gerekenlerde huzur hakkı almak istemiyor.

Bu durumda Huzur hakkı almıyoruz almayacağız. Veya şu şu dönemlerin Huzur Hakkını almaktan feragat ediyoruz türünden bir karar alınabilir mi? V.U.K Na göre vergi boyutu ne olabilir.?

Teşekkürler.

Ynt: Huzur Hakkı Almama

Kooperatiflerde Yonetim ve denetim kurulu üyelerinin alacakları huzur haklarını belirlemeye genel kurul yetkilidir
Eğer Yonetim ve denetim kurulu huzur hakkı almayacak ise Yonetim kurulu karar defterine yazılmalı , bordro tahakkuk fişi girilmeden kooperatifi borclu duruma getirmezseniz stopaj beyan etmenize gerek kalmaz
www.ozmconsultancy.com
Kooperatif danışmanlığı

Ynt: Huzur Hakkı Almama

Kooperatif ' Alıntı:
Kooperatiflerde Yonetim ve denetim kurulu üyelerinin alacakları huzur haklarını belirlemeye genel kurul yetkilidir
Eğer Yonetim ve denetim kurulu huzur hakkı almayacak ise Yonetim kurulu karar defterine yazılmalı , bordro tahakkuk fişi girilmeden kooperatifi borclu duruma getirmezseniz stopaj beyan etmenize gerek kalmaz

Cevabınız için teşekkür ederim.

Ynt: Huzur Hakkı alınmaması ile ilgili?

Böyle bir durumda izlenecek yöntem Kurul üyelerinden( hem yönetim hem denetim) bir yazılı feragatnama alınmasıdır.
Aksi halde genel kurul kararı olduğu halde tahakkuk yapılmaz ise sorumluluk doğar.
Huzue hakkı verilmez ise vergi de olmaz.