İade Faturasında açıklama?

serifumut

Katkı Sunan Üye
Üstadlar günaydın,
Müşterimden Satış iade faturası geldi benim faturamda 29 kalem ürün ve bu ürünlerin ürün kodları, adı, modeli var. Müşterim "1234 nolu faturanızın iadesidir" şeklinde faturasını açıklama kısmına not düşerek iade faturası düzenlemiş. Tutarda bir sıkıntı yok ama benim fatura numaramı zikrederek düzenlemiş olduğu iade faturasını kabul edebilirmiyim.
Herkese iyi haftalar diliyorum.

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: İADE FATURASINDA AÇIKLAMA

aslında doğrusu alış faturasında hangi detay varsa iade faturasının da o şekilde düzenlenmesidir.ama .... faturaya istinaden iade genellikle kullanılan uygulama.daha pratik olduğu için bu tercih ediliyor.

Ynt: İade Faturasında açıklama?

Fatura içeriğindeki satılan malların, tümü iade edilmişse, içerikte böyle bir açıklama kabul edilebilinir.
Ancak, satılan mal ya da malzemelerin tamamı değil de, bir kısmı iade edilirse, faturada böyle bir açıklama yanlış sonuçlar doğurabilir.

Bu açıklamayı kabul edebilmeniz için satış faturanızdaki 29 kalem ürününde aynı anda iade edilmiş olması gerekir.

ürünlerin tamamı iade olmuştur. Aydınlatıcı bilginize ve ilginize teşekkür ederim.

irsaliye düzenlememiş müşteri yeni satış fatura düzenleyecegim. irsaliyedede aynı yöntemi kullanırlarsa olurmu ileteceğim müşteriye

irsaliyede aynı yöntemin kullanılması halinde olası incelemede mal sayımında nasıl bir açıklama yapılabilir ?

Fatura da ve irsaliyede VUK na göre malın cinsi yazılmalıdır.

DİNLESOR kardeşe katılıyorum.... kalem kalem yazılmalı bence ürünlerin....