fonradar

İbraname Örneği 4

Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
24
İBRANAME
İşçinin İşverenin
Adı-Soyadı : Unvanı :
SSK Sicil No : SSK İşyeri Sicil No :
İşe Giriş Tarihi : Adresi :
İşten Çıkış Tarihi :
İşten Ayrılış Şekli : ( ) Terk ( ) Ayrılma ( ) Çıkarma
( ) Askerlik ( ) Evlilik ( ) Emeklilik
( ) Vefat
Açıklama :
ÖDEMELER BRÜT KAZANÇ YASAL KESİNTİ NET KAZANÇ ÖZEL KESİNTİ NET ÖDEME
Hakedilmiş Ücret
Fazla Mesai Ücreti
Kullanılmayan İzin Ücreti
Sosyal Haklar
İhbar Tazminatı
Kıdem Tazminatı
Toplam
../../20.. tarihinden beri çalıştığım işyerinden yukarıda gösterilen şekilde ayrıldım. Çalışmaya başladığım tarihten bugüne kadar geçen çalışma sürem içindeki bütün ücretlerimi ve her türlü sosyal hakkım ile hafta ve genel tatil günlerine ait ücretlerimi ayrıca yapmış olduğum fazla mesai ücretlerim ile yıllık izin ücretlerimi ve ayrılış esnasında hak etmiş olduğum ve yukarıda belirtilen istihkaklarımı eksiksiz olarak nakden aldım.
İşyerinden, Kanun ve iş sözleşmesinden doğan hiçbir şekil ve nam altında herhangi bir alacağımın kalmadığını maddi ve manevi herhangi bir hak talebinde bulunmayacağımı beyanla işyerini-geçmişe dönük olarak da- ibra ederim.../../20..
İBRA EDEN
Adı Soyadı
İmzası
Adresi :
Telefon Numarası :
 
sayın recep bey,

Merhaba Üstad,

Güzel formatlar gelmeye devam ediyor... Arkadaşlar adına teşekkür ederim... Ancak, İstediğim örnek bir taslak vardı. İşçi (personel) yönetmenliği...212-635 20 86 nolu faxa gönderirseniz sevinirim...Ali beyin dik.
Teşekkürler
 
Ynt: ibraname örneği 4

Merhabalar Benim Size Bi Sorum Olucaktı Benim Çalıstıqım Is Yerinden Bu Ibranameyi Imzalamam Icin Baskı Yapıyorlar Ben SSK Lıyım Suan Çalıstıqım Is Yerinde 8 Ay Çalıstım Eqer Imzalamazsam Beni Isten Çıkartamazlar Deqilmi Ayrıca Ibraname yi Benim Bildiqim Isten Çıkarılma yada Çıkacaqın zmn Imzalatırlar Bu Doqru Deqilmi ?
 
Ynt: İbraname Örneği 4

İbraname imzalamazsanız işten çıkartılamazsınız diye bir şey yok.Çünkü önce işten çıkartılırısınız sonra ibraname imzalarsınız.
İbra nın kelime anlamı, aklama,temize çıkarma,karşı taraftan herhangi bir alacağın kalmadığının kabul edilmesidir.
Yani işveren sizi işten çıkartır, haklarınızı öder, ibralaşırsınız.
 
Ynt: İbraname Örneği 4

Iyide 6 ayı Doldurdum Kİ Taseron Firma Deqil Ayrıca Bu Yasal mı ?
 
Ynt: İbraname Örneği 4

merhabalar
sizden ibaraname alması birşey değiştirmez.sonuçta işte çalışıyorsunuz.sadece ibranameyle işçi çıkışı yapılmaz eğer ki sizi işten çıkaracaklarsa.sizi çıkaracaklarsa haklarınızı öderler geçerli bir işten çıkış nedeni belirtirler olur.onun dışında şu işçilerden ibraname alalım elimizde bulunsun sıkışınca kullanırız mantığının fazla işe yarayacağını düşünmüyorum.
 
Ynt: İbraname Örneği 4

Merhaba,

İbra sözleşmesinin etki alanı geçmişteki bir döneme aittir. Diğer bir deyişle bu belgeler hukuki nitelikleri yönünden geçmişe yönelmişlerdir. Gelecekteki bir hak ibra sözleşmesinin konusuna girmemektedir. Buna göre ilerde ortaya çıkacak olan bir alacakla ilgili olarak şimdiden bir ibra sözleşmesi düzenlenmesi olanaksızdır.

Şimdi burada işverenin iyi niyetli olduğu düşünülemez. Çünkü sayın Kamalı'nında belirttiği üzere, işveren işçiyi çıkarmak istediğinde, sırasıyla çıkış işlemlerine uyar, daha sonra işçinin hakedişlerini yerine getirerek çıkış işlemini tamamlar. Burada tam tersi durumla karşı karşıya kalınmaktadır. Önce ibra (tüm alacakların alındığı işareti) daha sonra herhalde çıkış işlemleri devreye girecek. Belki de çıkışını yapmayacak. Bu ibraname ile işçi geçmişe dönük bütün alacaklarını aldığına dair karine oluşturulmaya çalışılıyor da olabilir.
 
Ynt: İbraname Örneği 4

Cvplarınız Icin Çok Tskler Peki Imzalamasam Çıkartabilirler mi Sizce ?
 
Ynt: İbraname Örneği 4

eLnin0 ' Alıntı:
Cvplarınız Icin Çok Tskler Peki Imzalamasam Çıkartabilirler mi Sizce ?

Beyfendi ibraname halk arasında anlaşılacağı şekilde söylemek gerekirse " Ben hakkım olan herşeyi aldım , hadi eyvallah " demek kısaca. Yani siz ibranameyi çıkış belgesi olarak düşünmeyiniz sadece. İstediğiniz kadar ben imzalamam diyin , sizi işten çıkarabilirler tabi. Ya da şu şekilde düşünün , sizin bir işyeriniz var ve bir kişinin çalışmasını beğenmediğiniz için onu işten çıkarmak istiyorsunuz. İşçi istediği kadar diretsin , siz işveren olarak o kişiyi çalıştırmk istemiyorsanız , işçinizin keyfinin gelmesini mi beklersiniz. Yani sizi pekala işten çıkarabilir , eğer bir hakkınız varsa bu haklarınızı size vererek çıkışınızı vermesi gerekir. İbraname işin son kısmı yani işten çıkışınız verilmiş , size haklarınızın ödendiği zaman imzalatılan bir belgedir.....
 

Benzer konular

Üst