fonradar

İcra Hk.

kadirdiloglu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Şub 2012
Mesajlar
416
Konum
istanbul
Merhaba,

Yeni imzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte , işçiye her ay ödenmek üzere maşına ek olarak (ikramiye+yakacak yardımı+çocuk yardımı), koşula bağlı olarak da (doğum+ölüm+yıllık izin+bayram+evlilik) yardımları yapılacaktır. Benim sorum ise; biz bu yardımlardan hangileri için 1/4 oranında, hangileri için tamamını kesip icra dairesine göndereceğiz.
 
İcra dairesi tarafından gönderilen yazıda isim isim belirtilmiş ödemeler var ise bu ödemelerden yine yazıda belirtilen orandan kesinti yapabilirsiniz. İsim isim sayılmamış ise Gelir Verrgisi kanunuda yapılan ücret tanımına göre bahsettiğiniz kalemler kesintiye tabidir. Bunun dışında kıdem ve ihbar tazminatları ile izin ücretlerinin tamamı dosyaya aktarılması gerekir.

Agi hariç tabiki agi icra kesintisine dahil değildir.
 
Sn.Ferhat'in da belirttigi uzere,
Aslolan size ulasan haciz yazisinda belirtilen kalemlerde belirtilen oranda kesintiyi yaparak ilgili icra dosyasina odenmesidir. Yazida belirtilen kesintiler icin hanginin kesilebilecegi hanginin ne kadar kesilebilecegi konusunda isverenin insiyatif kullanabilme hakki yoktur, cunku olaya alacakli veya borclu olarak taraf degil, sadece kendine iletilen emri yerine getirme yukumlusudur.
İsveren kendisine acikca bildirilmis kalemlerde istenen oranlarda kesintiyi yapar.( agi de dahil)
Acikca belirtilmemis kalemlerde de 1/4 kesinti yaparak dosyaya odemeyi yapar.Borclu olan calisan, ilgili itirazlarini yetkili icra mudurlugune / mahkemesine yapar.
İtiraz sonrasi durum degisirse, yeni yazi geldiginde o yazi hukumlerine gore islem yapar.
 

Benzer konular

Üst