İcralık İşçinin İşten Çıkarılması Hk.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kavazlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavazlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Şub 2008
Mesajlar
408
Konum
İstanbul
merhabalar,

kredi kartı borcu olanı işveren işten çıkartabilirmi bunun dayanağı nedir bununla ilgili elinde yazı olan yargıtay kararı
olan paylaşırsa sevinirim.

iyi çalışmalar.
 
Ynt: İcralık İşçinin İşten Çıkarılması Hk.

Böyle yasal bir gerekçe yok. Ancak işveren " gözünün üstünde kaşın var" Diye de çıkarabilir. ::)
 
Ynt: İcralık İşçinin İşten Çıkarılması Hk.

Benim bu konuda duyduğum işçi için 1'den fazla tekrarlanan icralık durumda işverenin işçiyi işten haklı nedene dayalı çıkarma hakkı olduğudur.Bu işverenin tamamen iyi niyetine bağlı bir durum çıkartmaya karar vermiş ama haklarını ödemek istemiyor bir bahane arıyorsa böyle durumda kaçınılmaz bir fırsat olarak görüyorlar
 
Ynt: İcralık İşçinin İşten Çıkarılması Hk.

GİDEREK derinleşen kriz ortamında, en önemli sorunlardan biri de işten çıkartmalar ve işsizlik...

Yargıtay?ın bir kararına göre; maaşına üçüncü kişiler (bankalar, mal aldığı firmalar vs.) tarafından haciz konulan işçinin, işverence işine son verilebilecek.

GEÇERLİ NEDEN

Yargıtay?ın kararına göre;

"İşçi ücretinin, borcu nedeniyle haczedilmesi, feshi geçerli kılmalıdır. İşçinin ücretine sık sık haciz gelmesi, işyerinde örneğin muhasebe veya hukuk servisinde önemli zaman kaybına neden olacak şekilde çalışma sürecini veya işyeri organizasyonunu olumsuz yönde etkilediğinin kabul edilmesi halinde, geçerli fesih nedeni oluşur. Ancak bunun için işçiye önceden ihtar çekilmesi gerekir. (Yargıtay 9 H.D. 20.10.2008 Tarih, E.2008/3737, K.2008/27673 sayılı Karar).

Somut olayda, işçi hakkında değişik alacaklılar tarafından, çok sayıda icra takibi yapıldığı ve ücretine hacizler konulduğu, işverenin ihtarına rağmen işçinin, ücreti üzerindeki haczi kaldırmadığı görülünce, işçinin işine son verilmiş. Olayın yargıya intikali üzerine, Yargıtay işvereni haklı bulmuştur.

OLAY ÇOK CİDDİ

Yargıtay kararını bize gönderen, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avk. Abbas Bilgili, bu konudaki endişesini şöyle özetliyor: "Bugünkü kriz ortamında bir işçinin maaşına üçüncü kişilerce, özellikle bankalarca el konulması çok yaygın bir uygulama. Bu daha da artacak. Bir işçinin maaşına haciz konuldu diye işine son verilmesi, ne kadar doğru bir hareket olabilir?"

Yaşadığımız kriz ortamında, işçi de işveren de adeta burnundan soluyor. Maaşına icra gelen işçinin bu gerekçeyle işine son verilmesi, ileride ciddi sorunlara neden olabilir...


Şükrü KIZILOT / Hürriyet
 
Ynt: İcralık İşçinin İşten Çıkarılması Hk.

zaten işçinin maaşına gelen haciz yazısında kıdem ihbar tazminatı da eğer işçi ayrılırsa mahkemece borca ödenir diye yazıyla gelir. bu drumda tüm tazminat haciz deki borca gider. işçi dıpdızlak ortada kalıverir.
 
Üst