personel maaş programı

İdari Para Cezası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
01.03.2007 tarihinde calistirmaya basladigımız işçiler için işyeri bildirgesini ve işçi girişlerini 16.03.2007 tarihinde verdik.Ssk da ilk işyeri açılışlarında 1 aylık bildirim suresi var diye biliyorduk.Ama ssk işyeri bildirgesini geç verdik diye tarafımıza ipc kesmiştir.Bu konuda yapabileceğimiz birşey varmı.Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

İyi Çalışmalar...

Ynt: idari para cezası

fb1907 ' Alıntı:
01.03.2007 tarihinde calistirmaya basladigımız işçiler için işyeri bildirgesini ve işçi girişlerini 16.03.2007 tarihinde verdik.Ssk da ilk işyeri açılışlarında 1 aylık bildirim suresi var diye biliyorduk.Ama ssk işyeri bildirgesini geç verdik diye tarafımıza ipc kesmiştir.Bu konuda yapabileceğimiz birşey varmı.Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.

İyi Çalışmalar...

Merhaba,

SSK İşyeri bildirgesi, işyeri sicil numarası alma:

* Eğer ilk defa işyeri sicil numarası alıyorsanız:

4958 Sayılı Yeni Kanun:

"MADDE 26.- 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "işçi çalıştırmaya başlayacağı tarihten önce" ibaresi, " en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte" şeklinde değiştirilmiş..."

Bunun için hangi sigorta bölge müdürlüğü alanına girdiğinizi bilmeniz gerekmektedir.

* Eğer ilk defa işyeri sicil numarası alıyorsanız: İşyeri sicil numarasını aldıktan sonra işçi girişlerinizi otuz gün içerisinde ilgili sigorta bölge müdürlüğüne vermeniz gerekmektedir.

Ynt: İdari Para Cezası

Sayın Schumacher

İşyeri bildirgesini gec verdik diye ceza yedik.Benim öğrenmek istediğim biz şimdi napabiliriz.Böyle bir durumla karşılaşmış arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz...

İyi Çalışmalar

İşyerini geç bildirdiğiniz için cezayı ödemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok, işe girişlerden dolayı zaten ceza yemeyeceksiniz.
iyi çalışmalar...

SELAM BANA GÖREDE İŞYERİ BİLDİRGESİ İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAYA BAŞLANMADAN 1 AY ÖNCE VERİLMESİ GEREKİR NİYE CEZA KESİLMİŞ ANLAYAMADIM. İSTERSENİZ İLGİLİ KANUN MADDESİNE BAKIN. BEN ANLAYAMADIM NEDEN CEZA KESİLMİŞ . İŞLEM DOĞRU GÖZÜKÜYOR

fb1907 ' Alıntı:
Sayın Schumacher

İşyeri bildirgesini gec verdik diye ceza yedik.Benim öğrenmek istediğim biz şimdi napabiliriz.Böyle bir durumla karşılaşmış arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz...

İyi Çalışmalar

öncelikle üzüldüm.zaman zaman bizlerinde başına geliyor.15 gün içinde yatırırsanız 1/4 oranında indirim şansınız var.
4- İdari para cezalarının peşin ödenmesi halinde indirim:

506 sayılı Kanunun 140 ıncı maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan yeni düzenlemede, tebliğ edilen idari para cezalarının, Kuruma itiraz ve yargı yoluna başvurulmaksızın tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde peşin ödenmesi halinde, ceza tutarının dörtte üçünün tahsil edileceği öngörüldüğünden, ilgililere tebliğ edilen idari para cezalarının dörtte üçlük kısmının tamamının tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde ödenmesi halinde, ceza tutarının dörtte biri tahsil edilmeyecektir.

MERHABA
HERHANGİ BİR HUKUKİ YOLA BAŞVURMAYACAĞINIZ VE TEBELLÜĞ TARİHİNDEN 15 GÜN İÇERİSİNDE ÖDEMEK İÇİN DİLEKÇE VERMEK ZORUNDASINIZ.

30 günlük süre işyeri bildirgesi için değil, işe girişler içindir ...

ceza yemeniz kanuni bir uygulamadır ...