fonradar

İETT Akbil fişlerinde kdv indirilirmi uygulanır mı?

AYSE

Tanınmış Üye
Üyelik
18 May 2010
Mesajlar
3,910
Konum
istanbul
Mali Müşavirlik bürosunda çalışan arkadaşlarımız için ödediğimiz akbil dolumu ile ilgili fişlerde kdv ayırabilirmiyiz. Gelir idaresiyle yaptığım görüşmem de faaliyetimizi sürdürebilirlik açısından bunun zorunlu olduğunu söyledim. Mukteza yazmamızı istediler.
 
Ynt: iett akbil fişlerinde kdv indirilirmi uygulanırmı?

mükteza için parada istediler mi ???
 
Ynt: İETT Akbil fişlerinde kdv indirilirmi uygulanır mı?

Hayır parayla ilgili bir konuşma olmadı
 
Ynt: İETT Akbil fişlerinde kdv indirilirmi uygulanır mı?

Merhaba ; Siteye yenı uye oLdumda yenı konu acma kısmı goremedım,bu yuzden buraya yazmak zorunda kaLdım.

bu akbıL fişlerıyle ılgıLı bır ıhbarda buLunmak ıstıyorum.Bana bu konuda yardımcı oLabıLecek bırı varsa Lutfen e maıL yoLuyLa bana Msj atabıLırmı.Burada kımseyı sıkmak ıstemem acıkcası ve bıraz karmaşık bır durum.

Kısaca özetLiyeyim konuyu.Ben Özel Güvenlik Görevlisiyim,Bağlı oldugum kurum benden yol parası karşılıgında akbil fişi ıstemekdedır ve ıstedıgı miktar bazen fazla oluyor.Faka bıze vermiş oldugu yol paraları;bulundugumuz proje tarafından şirketimize yatırılıyor ve maaşımıza gelen zamla beraber yol ucretınede zam uyguluyorlar.

Örnek : 100 Liralık yapılan zammın 15 Lırası yol ucretı olarak gosterılıyor.

Yanı bana akbil fişi verılmıyor ve elden verılen yol ucretıde maaşa yansımaması ıcın oldugu dusuncesındeyım.

Tabı aldıgımız yol ucretı karsılıgında ımzada atıyoruz.Yanılmıyorsam bır mavi kart'ın aylık ucretı 110 Lira araştırmadım.Fakat bızım aldığımız ucret 132 Lira.

Ben bu fırmayı ıhbar edebılırmıyım.Bu konuda bana e maıl yada MSN aracılıgı ıle geniş bılgı verebılecek varsa cok teşekkür ederım.Saygılar iyi forumlar.
 
Ynt: İETT Akbil fişlerinde kdv indirilirmi uygulanır mı?

sayın turgay eğer yol ücretini elden alıyorsanız nakit veya benzeri hangi şekilde olursa olsun bu yol yardımı bordroya yansıtılır ve vergi kesintisi yapılır ve bu yardım GVK.23,24,25,26 ve vs.maddelerine girmez ve istisna değildir ve istisna olan işverenin çalışanları kendi taşıması veya taşıttırmasıdır ve bu şekilde olursa bu bordroya yansımaz GVK.23/10 kısmına göre ve burda işverenin uygulaması ise doğrudur ve birde zaten imza atıyorsunuz ve şikayet halinde bile bir sonuç almak çok zor bu işlemde,kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst