İflas Eden SMMM var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _burak_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_burak_

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar.. Forumdan anladığım kadarıyla benim gibi birçok arkadaşım serbest çalışıp çalışmama konusunda kararsız kalıyor, doğal olarak (hele bir de omuzlarında bir ev geçindirme gibi önemli bir sorumluluk taşıyorsa) büro açıp mükellef bulamama, bulsa da tahsilat sorunu yaşayarak geçimini sağlayamama gibi tedirginlikler yaşayarak uykuları kaçıyor. Bu bağlamda benim merak ettiğim şudur.. Mükellef bulamadığından ya da tahsilat yapamadığından bürosunu kapatmak zorunda kalan meslektaşlarımız olduğunu duyan ya da bu durumu bizzat yaşayan var mıdır? Eğer var ise sizce gerçek neden nedir? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hepinize Allah kolaylık versin..

Ynt: İflas Eden SMMM var mı?

Evet ben bir çok rastladım. Bürosunu kapatıp ücretle çalışmaya başlayan çok. Piyasadan 80 000 ytl alacağını alamayıp kendi icralık olan da biliyorum.

Varsa bile çok azdır.Bu mesleği yapanlar bi şekilde geçimini sağlıyor.

sardogan a katılıyorum. Allah bi rızık veriyor. Ha tahsilat yapamadığı için kapanak yok diyemem illaki vardır. Ama çok da yüksek bir oran da değildir.

SM SMMM YMM niye batar ?
Çok kolay. Aldığı vergileri ödemez. Ödemedikçe almaya devam eder. Patlak verenleri diğerlerinden aldığı paralarla kapatmaya çalışır. Kapatamadığı noktada da bitir.

En acı örneği malesef yakınımda bir komsumuz yaşıyor. Tıkandığı noktada işin içine tefeci de girince batmak ne kelime fay hattına kadar iner insan. Allah baskasının parasına alıstırmasın.

Aldığı parayı niye yer ?

Tahsiyat yapamadığından diyeceksiniz. Bu bana gerçekci gelmiyor. Tahsilat yapamadığından yiyorsa mükellef gelip hesap sorduğunda bana borcundan düstüm der. Çok zıtlasırsa verir defterini gönderir. Hem muhasebeyi alıp hemde vergiyi yiyorsa bunun nedenleri çeşitli. Lüks yaşam. Ahlak dışı yaşam vb.

Arkadaslar benim patronum ilk ayrıldığında ben yanındaydım. Abartmıyorum 17 defter vardı. Hiç bilançosuz. Sıkıntı illaki oldu. Ama şu anda Allaha çok şükür kendimiz bile şaşıyoruz. Hani mesleğin en kıyak zamanı varya müsteri seçmeye basladığınız büroyu markalastırdığınz zaman. Ona doğru ilerliyor. ( Bu konuda ayrıca bir eleştiride konu açılırsa ayrıca paylaşırım. )

20 Yıllık Muhasebecinin Kredi İntiharı

Bursa'da 20 senelik muhasebeci, 20 bin YTL kredi borcunu ödeyemediği için av tüfeğiyle...

Bursa'da 20 senelik muhasebeci, 20 bin YTL kredi borcunu ödeyemediği için av tüfeğiyle kendini vurdu. Ölen muhasebecinin kız kardeşi, olay yerine gelen iş ortağına sokak ortasında saldırıp darp etmek istedi.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Hacıseyfettin Mahallesi Topraklı Sokak'ta meydana gelen olayda iş ortağı C.B. için bankadan 20 bin YTL kredi çektiği iddia edilen muhasebeci A.K (55), kredi borcunu ödeyemeyince bunalıma girdi.

Evde eşi ve kızının bulunduğu sırada odaya kapanan A.K, av tüfeğini çenesinin altına dayayıp ateş etti. Silah sesini duyan yakınları odaya girince korkunç manzara ile karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından 2 çocuk babası muhasebecinin öldüğü anlaşıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken muhasebecinin kız kardeşi, ağabeyinin olay yerine gelen iş ortağı C.B'ye tepki gösterip sokak ortasında saldırdı. C.B.'yi darp etmek isteyen öfkeli bayanı polisler sakinleştirdi.
2008

arkadaşlar insan psikolojisinin önüne ne yazık ki edinilen etiketler geçemiyor...intihar vs. çok farklı ruhsal durumlarla ilgili...neticede kötü örnek örnek mi dir?
çalışan kazanır ,''bu iki kere iki dört eder'' kadar gerçektir.Yapmak istediklerimizi daha düşüncede henüz somutlaştırıyorken her zaman en kötü sonuç olacak gibi yorumlamakta ayrı bir marifet olsa gerek!!! bence bu felsefeyi benimseyenler tez elden vazgeçmeliler..,''yapabilirim,ben yapmalıyım,allah ın izniyle'' felsefesi en doğru anahtardır.saygılar.

Merhaba arkadaşlar ben şimdiye kadar bildiğim teknik konularda fikrimi belirttim ( Özellikle bağımsız denetim konusunda ) Yorum yapmamaya çalıştım Fakat bu konuda görüş bildirme ihtiyacı doğdum Kaanatimce herkesin yapısı konumu şartları farklıdır Kimisi bilgisi yeterlidir fakat girişken değildir yada çevresi yoktur Kimisi çevresi vardır bilgisi yeterli değildir Konuyu bence kapsamlı düşünmek gerekiyor Rızıkımız nasıl olsa çıkar deyip altyapısı olmadan büro açmamak gerekir bence Öyle olsaydı ya ruhsatı bulunan herkes büro açardı yada herkes bağımlı çalışırdı Herkesi aynı kalıba sokmamak gerkiyor bence Herkes büro açamaz veya herkes bağımlı çalışamaz diyorum Her bireyin şartlarına göre değişir Adı üstünde serbest meslek olduğu için batan da olacak çıkan da olacak diye düşünüyorum Olaylara geniş pencereden bakmanın faydalı olacağı kaanatindeyim NOT: Bir de somut gerçekler var Ankarada ruhsat alanların 6-7 yıl önce 4.000lerde olan sayı 10.000 kusurlara çıkmıştır Fakat defter tutan işletme sayısı bu kadar artmamış hatta düştüğünü söyleyenler vardır Ticaret odası verileri de bunu destekliyor Bu şartları da göz öününde bulundurmak gerekiyor Ankaradaki bu duırum Türkiye genelinde mevcut olduğunu düşünüyorum Yani pasta gün geçtikçe küçülmektedir Saygılarımla

m_buse2009 bunu kasten yapıyorsun belli. Her başlığa bu intihar olayını yazıyorsun da amacını da anlamış değilim.Eğer amacın insanların morallerini bozmak,olumsuz hava yaratmaksa bunun için senin alıntılarına gerek yok.Ya da bu örneklerinin peşine amacını da belirt bence, samimi ol...

Buradaki en önemli husus dürüstlük ve ilkelerden taviz vermeme konusu. Kötü örnek örnek değildir anlayışı doğru da maalesef meslek mensuplarının bir kısmı meşru olmayan yollardan para kazanma hırsına bürünmüşler. Konu uzar gider kısa kesiyorum. Yeni büro açacaklara tavsiyem bu işten herkese ekmek çıkar. Hiç endişeleri olmasın. Tek şart dürüstlük. İlk 2 yıl zorlanırsınız ama gerisi gelir.

SMMM olmak için bitmek bilmeyen çileli uzun yollar sonunda elde edilen ruhsatın pratik yaşamda nasıl kullanılacağı konusunda bende kararsızlardanım .. Üstteki bir arkadaşın bakış penceresinin çeşitliliği hakkındaki yorumuna katılıyorum. Herkesin kendi bilgi birikimi, hayata ve mesleğe bakışı, mevcut maddi olanakları gibi bir çok faktörler meslek mensuplarının bağımlımı çalışmalıyım yoksa büromu açmalıyım noktasında bir tercih anahtarı olacaktır. Bu kişiye göre değişir tabiki ... uzatmadan şunu söyleyim sizlere... insanlar bu mesleği hafife almamalı giderek herşeyin kayıt altına alındığı bir ekonomik yaşamda ekonomi doktoru bizleriz şüphesiz. Bu nedenle asla değerimizi küçültecek fiil ve davranışlardan uzak durmalıyız itibar ve güven duyulacak bir meslek mensubu eminim hakettiği maddi ve manevi değeri alır.

2005 verileri :

722 kişinin Turmob dan kaydı silindi.

530 kişi iş bulamadığı için mesleği bıraktı. 38 kişi ölüm ve yaşlılık nedeniyle 221 kişi de mesleğe yakışmayan fiiller yüzünden meslekten çıkarıldı

2005 de 66.240 meslek mensunu varken 2009 da 77.478 e ulaştı.

iş bulamayıp ruhsatı geri verenler çoğalıyor. 2 yıl içinde 100 bini geçecek meslek mensubu sayısı........

m_buse2009 ' Alıntı:
2005 verileri :

722 kişinin Turmob dan kaydı silindi.

530 kişi iş bulamadığı için mesleği bıraktı. 38 kişi ölüm ve yaşlılık nedeniyle 221 kişi de mesleğe yakışmayan fiiller yüzünden meslekten çıkarıldı

2005 de 66.240 meslek mensunu varken 2009 da 77.478 e ulaştı.

iş bulamayıp ruhsatı geri verenler çoğalıyor. 2 yıl içinde 100 bini geçecek meslek mensubu sayısı........

siz neyi bekliyorsunuz iade etmek için belgeyi...

İnsanların isteklerinin ve ihtiyaçlarının sonsuz olduğunu kabul ederseniz sonsuz miktarda iş alanı yaratılabileceğini de kabul etmiş olursunuz. Tek kısıtlayıcı faktör insanın hayal gücüdür. Tarihe bakınca görürsünüz ki ticaret ve iletişim arttıkça ekonomik hareketlilik ve hayat standardında yükselme kaydedilmiştir. Dolayısıyla düz dünyada bize iş kalmayacağından korkmamak gerekir. Pek çok iyi iş olacaktır.
friedman

Ama tabii ki bilgisi ve fikri olanlar için.....

sanırım yazdıklarını soruma cevap değil ! ilginç haber ve fikirleriniz karakterinizdeki memnuniyetsizliğin göstergesi...bence sizi kısıtlayan en önemli faktör yeterince yalın olamayışınız...hayatta çelmesiz günler diliyorum size...

jale hanım ne sorusu ? yanıtlanacak bir soru görmüyorum
alıntı yapılan gazete haberlerin den karakter tahlili mi yapılır? Yeni mesleğiniz, alıntı gazete haberlerin den karakter tahlili yapmak mı?..
Türkçe de hayatta çelmesiz günler diye bir deyim var mı ?

Ya o çelmeyi bende anlamadım ama derin birşey olabilir :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...