fonradar

İhale İş Bitirme Belgesi-Yeni Şirket - Şirket Birleşmesi

ppoemee

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 May 2007
Mesajlar
125
Konum
İSTANBUL
merhaba ;

sorumu hangi bölümde soracağıma tam karar veremedim bende burda yazdım. :-\

2 adet limited şirket bulunmakta ve bu 2 şirkette kamu ihalelerine girmekte dolayısıyla bu ihaleler sonucu işbitirme belgelerine sahipler, bazı ihalelere girerken şartnamelerde bu işbitirme belgeleri isteniyor yani işbitirme belgeleri önemli.

1-) bu 2 şirketin aynı ortaklık yapısıyla ( yani 4 ortaklı ) ayrı bir yeni şirket kurulsa önceki şirketlerdeki işbitirme belgeleri bu yeni şirkette kullanılabilirmi?
2-)önceki 2 şirket için birleşme yoluna gidilirse , birleşme gerçekleştikten sonra önceki şirketlerdeki işbitirme belgeleri kullanılabilirmi?

teşekkürler ...
 
Ynt: ihale iş bitirme belgesi-yeni şirket - şirket birleşmesi

işbitirmeler şirketlere aitse birleşmelerde kullanabilirler.
şahsi düşüncem bu.
zira ortaklar iş bitirmeleri kullanabiliyorsa, şirketler devredildiğinde iş bitirmelerini kullanabiliyorsa bu geliyor aklıma
 
Konu başlığına uygun bir durumdan bahsedip değerli fikirlerinizi almak istiyorum.İhaleli hizmet işi alan şirket, ortakları aynı kişiler olan diğer şirketine hizmet işini gördürüp, ihale makamına kendisi teslimi yapacak.Amaçları her iki şirketin fatura düzenleyerek mevcut hizmet işi için "iş bitirme" alabilmek. Bu mümkün mü? her iki şirketin ortakları aynı kişilerdir.
 

Benzer konular

Üst