fonradar

İhaleli İşler

serhat durmus

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Haz 2005
Mesajlar
367
arkadaşlar ilk defa ihaleli bir işle karşılaştım nasıl işlem yapılıyor, alınan her işe dosya açılmalımı ve neler yapılmalı tecrübeli olanlar yazabilirlermi?
 
Ynt: ihaleli işler

İhale yolu ile alınan her işe ayrı ayrı dosya açılması gerekir.SSK Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği
5 inci maddesi (b) fıkrası ;
"Aynı işverenin,birden fazla işyeri kurması veya devir alması yahut kendisine intikal etmesi halinde her işyeri için ayrı bildrige düzenlenir." hükmünü amirdir.

İhale makamları işin bitiminde Kuruma verdikleri yazılarında işin başlama tarihi olarak yer teslim tarihini göstermektedrler.Bu nedenle dosya tescilinde yer teslim tutanağında yer alan yer teslim tarihini
dikkate almanızı öneririm.İşçi çalışmaya başlanılan tarihi resmi bir belge ile belgeleyebiliyorsanız bu tarihi de kullanabilirsiniz.
 
Ynt: İhaleli İşler

sayın durmuş;

almış olduğunuz her ihaleye ayrı bir ssk dosyası açmanız gerekmektedir.ve dikkat etmeniz gerek bir husus daha ihale işi bitiminde dilekçe ile işin bittiğine dair ssk ya bilgi verin eksik işçilik varsa size çıkarırlar öderseniz başınız ağırmasın sonra
 
Ynt: İhaleli İşler

MERHABA
ÖZELLİKLE 1999-2000 YILLARINDA OLAN BİR UYGULAMADAN BAHSETMEK İSTİYORUM. İHALE MAKAMLARI YER TESLİMİNİ SSK AÇILIŞI OLARAK ALGILAMIŞ VE YER TESLİMİNDEN İTİBAREN İŞVERENLER 1 HAFTA GİBİ SÜRE İÇERİSİNDE SSK DOSYASI AÇTIRMIŞLAR. 99 YILLARINA AİT İHALELİ İŞLERDE İŞİN BAŞLAMASINI YER TESLİM OLARAK ALGILAMIŞ VE FİİLEN İŞE BAŞLAMA TARİHLERİ KONUSUNDA İHALE MAKAMLARI İLE YAZIŞMA YAPILAMAK ZORUNDA KALMAKTA ZAMAN KAYBINA YOL AÇMAKDA OLUP ESAS ALINACAK OLAN FİİLEN İŞE BAŞLAMA TARİHİDİR(FİİLEN SİGORTALI ÇALIŞTIRILMAYA BAŞLANILAN TARİHİDİR.
YENİ İHALELİ İŞLERDE BU DURUM SÖZ KONUSU FAZLA OLAMAMAKTADIR.
ZATEN SSK DAN İLİŞİKSİZLİK YAZISI ALMADAN İHALE MAKAMLARI YÜKLENCİLERİN TEMİNATINI ÇÖZEMEZLER .ÇÖZDÜKLERİ TAKDİRDE BÜTÜN SORUMLULUK İHALE MAKAMINA AİT OLACAKDIR.506 SAYILI YASADA TANIMLANMIŞTIR.
İYİ GÜNLER.
 

Benzer konular

Üst