İhbar Parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sugares74
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
30.10.2006

Yönetim Kurulumuzun 30.10.2006 tarihli aldığı karar ile şirketimiz
bugün itibariyle kapanmaktadır. Bundan dolayı iş akdiniz fesh edilmiş olup
yasal ihbar süreniz başlamıştır. Bu ihbar sürenizi çalışarak dolduracaksınız.
Tüm yasal haklarınız şirketimiz tarafından ödenecektir.

SAYGILARIMIZLA

BU ŞEKİLDE BI YAZIYLA İHBAR ALINAMAZ MI?İŞ YERI KAPATILIYO.15 ARALIĞA KADAR.VE HERKES BUNU İMZALADI.8 AYLIK SİGORTALI KİŞİ NASIL OLURDA İŞTEN ÇIKARTILIRKEN İHBAR PARASINI ALAMAZ?

Not: Konu başlığında ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmak yasaktır. Lütfen mesaj yazmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.

İş akdi ihbar öneline uyularak fesih ediliyor. Bu fesih bildirimi çalışana yapılıyor. İhbar öneli kadar da çalışacaksınız deniyor. Tamamen usulüne uygun. İhbar öneliniz ne kadarsa o kadar çalışıp ücretinizi alacaksınız.

ihbar

mesala ben 13/04/2006da işe girdim bunu bize 30/10/2006 imzalattılar. ve iş yerı 01/12/2006 da kapanıyor.

ben 6 ayı geçiyorum.4 haftalık ihbar paramı alabilecemmı maaşımla birlikte ben bunu öğrenmek istiyorum....

Re: ihbar

Merhaba,

Ben bi konuya aydnlık getirmek istiyorum. Çalışanların çoğunun kafasında ihbar tazminatı yanlış biliniyor. Arkadaşlar ihbar tazminatı diye birşey yoktur. İhbar öneli vardır. İşveren çalışanını kanuna nizama uygun bir sebebten dolayı işten çıkaracak ise yine kanunda belirtilen, çalışanın kıdem sürelerine göre (mesela 0-6 ay arası 14 gün) ihbar öneli için süreler belirlenmiştir. Burada belirlenen süreler o kadar gün önceden çalışana çıkarılacağını bildirmek içindir. Ancak günümüzde bu uygulayan çok az işveren var. Kanunda da belirttiği gibi, işveren ister ise bu süreleri peşin vermek şartıyla çalışanın işine son verebilir. İşverenler genelde bunu uyguluyor. Çünkü işten çıkarılacağını bilen bir kişi ne kadar motivasyonla çalışabilir ki?

İlave olarak günlük iki saat iş arama izniniz mevcut.

Kolay Gelsin.