İhbar Süresi Hesaplama

bir işçimizin ihbar süresini hesaplamada sıkıntı yaşadım. işçimiz 09.05.2003 tarihinde giriş yapıpıp 30.11.2003 tarihinde iş akdi askıya alındı 01.03.2004-31.12.2004 tarihleri arasında tekrar çağrıldı ve iş akdi askıya alındı 07.03.2005-28.02.2006 tarihlerinde tekrar çalıştı fakat iş akdi sonlandırıldı. bu sürelere göre ihbar süresini hesaplarken boş geçen günleride hesaplamamız gerekirmi. nasıl hesaplama yapmamız lazım

İş akidinin askıya alınması ne demek.Ben bunu anlayamadım aydınlatıcı olabilirmisiniz.?

iş akdi

iş akdini sezon sonunda 11 yada 12. ayda askıya alıyoruz çıkış vermiyoruz. yeni sezonda mart ayından itibarende tekrar çağırmaya başlıyoruz. bundan dolayıda işçi bulma kurumundan işe davet belgesini tekrar almak zorunda kalmıyoruz.

Peki SSk bildirimini ne yapıyorsunuz. İşçiyi çıkış göstermiyorsunuz . İzinli mi gösteriyorsunuz. Ben bunu anlayamadım yasal değil gibi . Biraz daha açıklamaya ihtiyaç var.

anladığım kadarıyla ücretsiz izin veriyorsunuz. askıda geçen sürelerde i şakdi devam ettiğinden ihbar süresinin hesabında işleme konur. bunda kıdem tazminatı gibi işleme alınmama gibi durum yok

İhbar tazminatında eğer işten herhangi bir şekilde (fesih ya da istifa) çıkış yapılmamışsa boşta geçen sürelerin de hesaplanması gerekiyor ama sizin bu çalışanınızın çalışma süresi her halukarda 1,5-3 yıl arası olduğu için 6 haftalı yani 42 günlük ihbar tazminatı vereceksiniz.