fonradar

İhbar Süresinden Düşülen İzin Ücreti.

Üyelik
29 Ağu 2016
Mesajlar
3
Konum
istanbul
Merhaba;

İşten ayrılmayı düşünüyorum 4 yıllık bir iş mazim var ve 23 günlük iznim var.
İhbar süremin 8 hafta oldugunu söylediler. Bu süre içinden 23 günlük iznimi kullanabilirmiyim?
İhbar süresinden kullanacagım iznin parası tarafıma verecekmi?
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. İyi çalışmalar dilerim.
 
İhbar süresi ile izin süresi iç içe geçemez kanuna göre.
Gene kanuna göre, iznin ne zaman kullanılacağı kararı işverene bırakılmıştır.
Bu isteklerinizi işverenle görüşmeniz gerekir, eğer işveren tarafından da uygun görülürse, ihbar süresi içinde ücretli izin hakkınızı kullanabilirsiniz.
Normalde olması gereken, 8 hafta ihbar süreniz sonunda ayrıldığınızda, çalışmış olduğunuz günlere ait ücretle birlikte hak kazanmış olup ta kullanılmamış izin günlerine ait ücretin ödenmesidir.
 
Bu isteklerinizi işverenle görüşmeniz gerekir, eğer işveren tarafından da uygun görülürse, ihbar süresi içinde ücretli izin hakkınızı kullanabilirsiniz.
Bu noktaya ayrıca katılıyorum,çünkü sözleşme (istifa etmek suretiyle)işci tarafından sonlandırılmak isteniyor,bu süreçte işverenin de ihbar süresi içinde işin gereği/işin aksamaması için istifa edecek olan işçinin pozisyona uygun işci/iş gücü temin etme zarureti var,buna göre (genel manada takdir zaten işverenin) bu olayda da takdir yine işverenin, zorlanamaz.
 
evet bu konuda bende işverenimi zor durumda bırakmamak için ilk dört haftasını çalışarak kalan kısımları mevcut izinlerim den düşmek istiyorum.
bu 23 günlük izni iş yerim kabul etti ihbar sürenden kullana bilirsin dedi. Bu izinlerin birikme şekli iş yerinin çok yoğun olması ve bizim izni kullanamamız dır.
ihbar süresi içinde kullanacağım bu iznin ücretini alabilecek miyim?
ilginiz ve konuyu cevapladığınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
 
Adi uzerinde ucretli izin, izin kullandiginiz gunlerin ucreti de odenmis olacak normal aylik ucretiniz icinde.
 
Ek,
eğer yıllık izninizi hiç kullanmazsanız,hak edip de kullanamadığınız y.iznin ücretini, işveren ayrıca ödemek durumunda,bir kısmını kullanır bir kısmını da kullanamazsanız,bu defa kalan y.izinnin ücreti yine ödenir.
 

Benzer konular

Üst