İhbar Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mayıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işçi ve işveren anlşarak işsten çıkışa karar verilmiştir bu işçiye kıdem tazminatı vereceğiz ihbar tazminatı vermemimize gerek varmıdır.

Ynt: İhbar Tazminatı

Bu konu hakkında görüş bildirilebilmesi için fesih işleminin içeriği, yani fesih yazısının ne şekilde olduğuna bakılarak karar verebilirz. Anlaşma konusunun içeriğide önemlidir. Biraz açarsanız daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

İşv. çıkarmış gibi işlem yapılacağına göre (işv. risk almış.) ya ihbar süresine uygun bildirim hazırlanır yada ihbar taz. hesaplanıp ödeme mk ile ödenir.

İşçi ibranameyi imzalayıp her türlü hakkımı aldım diye kabul edebilir. Ya da önceki tarihli bilidirm yapılır. İşçi imzalar. Kolay bunlar önemli olan işveren ödesin.

işçi ile işveren tartışmış işçi tazminatımı ver çıkayım demiş bu durumda işçi kendi isteği ile çıkmış gibi gözüküyor benim ihbar tazminatına gerek kalmıyor
ben ssk ve işkur evrak verirken işten çıkış nedenine iş tarafından fesih yazsam olur mu

işveren ödüyor kıdem tazminatını işçi çıkış ibranemesini imzaladıktan sonra ilerde herhangi bir yasal hak talep eder mi

İşçi çıktı ise kıdem olmaz, işveren çıkardı ise hem kıdem ödenir hemde ihbar süresine uyulmaz ise ihbar ödenir. Bunların yanında ödenmemiş fazla mesai, kullanılmayan izin gibi hakları var ise onlarda ödenir. İşçi işe iade davası açarsa sonuca göre ek ödemelerde söz konusu.

Sayın Mayıs;

Belki kestirmeden cevap almayı istiyorsunuz fakat tartışmanında içeriği önemlidir işçi işvrenin ailesine saldırıda bulunmuştur, yada işvren işçiyi diğer işçilerden din renk ırk gibi ayrımcılığından tartışılmıştır, veya görev tanımının dışında iş yüklenmiştir bunların hepsi farkıl hukuki konulardın. Fakat işçi eğer sadece kıdeme kafi diyorsa bu konuda çıkışın ihbar öneline göre ayarlarsın geçmiş tarihli bir dilekçeyle ihbar öneli kaç günse iş arama izninizi şu saatler içinde şu tarih aralğında kullannız gibi. Sonra yıllık izin ve kıdemini hesaplarsın iab sini hazırlarsın işv. tarafından fesih gibi çünkü işsizlik ödeneği aldırmanız iyi niyetli davranışınz olucaktır. Ve son olarak eğer toplam çalışan sayınız 10 işçiden fazla ise kesinlikle ibranameyle falan ödeme yapmayınız banka veya postane aracılığıyla ödemenizi yapabilirsiniz aksi halde yaptığınız ödeme ödenmemiş kabul edilir.

Diğer neden olarak belirtip, işveren ve çalışanın anlaşmalı feshi yazarsınız,kıdem tazminatı alır, anlaşmalı olduğu için ihbar alamaz. işverenle kavga ettiği için de işsizlik sigortasından yararlandırmaya çalışmanın gereği yok diye düşünüyorum.
İşsizlik ödeneğinden yararlanabileceği bir sebep gösterildiğinde elinizde bulunan işçiden aldığınız ayrılıyorum vs. gibi içerikli yazı ve ibranamelerin pek geçerliliği kalmayacak, ileride dava açılması durumunda işveren zor durumda kalabilecektir.

merhabalar.işverenle anlaşmalı olarak işten ayrılıyorum.beni kendisi çıkarmış gibi gösterecek.tazminatımı ödeyeceğini söyledi.şimdi ben kıdem,ihbar ve yıllık izin ücretimi alabilirmiyim?
eğer ödemezse yapacak bişeyim var mı?

İkili anlaşmayı bilemem ancak işveren sizi işten çıkartıyorsa kıdem, ihbar, yıllık izin ücretini alabilirsiniz. Ödeme yapmaz ise dava açabilirsiniz, kazanma şansınız da yüksek olur.