İhbar tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adcetin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb Arkadaşlar.
İnşaat firmasında çalışıyorum.
Şantiyede duvar işi için üç işçi çalıştırıyorduk
12.05.2010 giriş 17.07.2010 çıkış. ssk giriş çıkışları bu şekilde. ben çıkıştan iki hafta önce bildirdim iş şu gün bitiyor çıkıyorsunuz diye.
şimdi bu işçilere ihbar tazminatı ödeyecekmiyim. yasal durum nedir.

Ynt: İhbar tazminatı

Yazılı bildirip imza aldınız ise sorun yok. Yoksa ihbar ödemek zorunda kalırsınız.

Yazılı olarak fesih bildirimi yaptım. iş çıkış tarihinden tam iki hafta önce

Evet fesih bildirimine özellikle yazdım inşaatta duvar işi bittiğinden diye zaten sözleşmelerinde duvar işçisi olarak girecekleri da yazıyor. Peki bu çıkışlar iş kanunun hangi maddesine uyuyuyor. Ya ni işin bitmesi nedeni ile fesih

baştan belirli süreli iş sözleşmesi yapsaydınız bence daha uygun olurdu tazminat neyim ödenmez şartlara uymak lazım bu tür işlerde bir ekiple de anlaşabilirsiniz ama nöğrecen işte siz bünyenize almışsınız olur böyle ama işçilerle önceden konuşmak gerek bu konuyu açıkdan.

Haklısınız. Ya benim bu işçilerde bi sıkıntım yok istediğim belgeyi imzalarlar. Tadınıdğım süekli çalışan işçiler ben bundan sonrakiler için sözleşmeyi baştan düzenleyecem bugün. Şimdi bu inaşşat A.Ş. ye ait incele çok sık oluyor o yüzden araştırayım dedim.

Belirli süreli de yapamıyoruz. İşin ne zaman biteceği belli olmuyor. projeler değişiyor. Yapılmayacaklar yapılıyor yapılacaklardan vazgeçiliyor o yüzden sıkınılı.

Ben bu durumu sözlşemye madde ekleyerek açıklamayı düşünüyorum.

Belirli süreli iş sözleşmesi yapabilrisniz. İşin mahiyeti zaten öyle. Sürekli deği. Süreli

süresine kesin tarih belirtmemiz gerekmiyormu iş bitimi diye açık bi süre koyabilirmiyiz.