İhbar Tazminatım Ödenmedi

Merhabalar,

8 ay çalıştığım şirketten çıkarıldım.Çıkarıldığımız gün şirketten geçmiş ayki maaşımızn bir kısmı ve ağustosun 17si olan işten ayrılma günüme ait 17 günlük maaşım ve hesaplanmış olan ihbar tazminatıma ait belgeleri söz konusu bedelleri tarafıma ödemeden imzalattılar.Geçen 2 aylık süre zarfında alacağım olan maaşımı almama rağmen ihbar tazminatım hesabıma yatmadı.Bu durumda ne yapmam gerekir.Teşekkürler...

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: İhbar Tazminatım Ödenmedi

İşyerinize,ihbar tazminatınızın ödenmesi için ihtar gönderebilir,gene ödenmezse iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.

benim ihbar tazminatı tutarının belirlendiği belgeyi teslim aldım diye imzalamam bana sorun çıkarırmı?

merhabalar
sn.serkanbjk43 sizin belgeyi almış olmanız parayı almış olmanız anlamına gelmez.eğer çalıştığınız işyeri 10 kişinin üzerindeyse bankadan ödeme yapmak zorundalar.yok 10 kişinin altındaysa elden alıyorsanız yine bir makbuz,bodro vs.olması lazım sizin imzaladığınız.

Peki şirketin durumu kötü olduğu için zarar gösterdiği için bu ihbar ödemesini 12 taksite bölmesi ya da 1 sene içinde ödeyebilir gibi durum var mıdır?Ben noterden ihtar çeksemde şirket 1 sene dolmasını bekleyebilir mi?Teşekkürler

İhtarı çekersiniz, örneğin 7 gün içinde ödenmesini talep edersiniz.
Ödenmezse açacağınız davayı kazandığınızda, ihtar tarihinden itibaren işleyen faiziyle birlikte ihbar tazminatınızı alırsınız.

serkanbjk43 ' Alıntı:
Peki şirketin durumu kötü olduğu için zarar gösterdiği için bu ihbar ödemesini 12 taksite bölmesi ya da 1 sene içinde ödeyebilir gibi durum var mıdır?Ben noterden ihtar çeksemde şirket 1 sene dolmasını bekleyebilir mi?Teşekkürler

Durumum kötü ihbar ödüyemiyorum diye bir şey yok.

TurgayKaralinç ' Alıntı:
serkanbjk43 ' Alıntı:

Durumum kötü ihbar ödüyemiyorum diye bir şey yok.

Tabi öyle teorik olarak böyle birşey yok.
Ancak bir de tersini düşünelim. Dava açtınız 2 sene geçti, kazandınız, şirket iflas etmişti , parası da yok varlığı da Ne olacak halimiz o zaman.??
Bu durumda iyi niyetle anlaşmaya gitmek daha akılcı olmaz mı?

Bende sn nguroy'a katılıyorum bu durumlarda iş verenin iyiniyeti çok önemli. Karşınızdakinin iyiniyetine güveniyorsanız bekleyin. Ancak bu durumda daha size hiçbir şey ödemeden baştan sizden ibraname almaları pekde iyiniyetli olmadıklarını gösteriyor. Makul bir süre daha bekleyip yasal yollara başvurmanızı öneririm. Öncelikli olarak hemen bölge çalışmaya yazılı şikayetinizi bildirin. Bölge çalışma harekete geçene kadar alacaklarınızı alırsanız şikayetten vaz geçersiniz. Yok alacaklarınızı vermezler ise özellikle ödenmeyen maaşlarda bölge çalışma çok hassas davranıyor onlar işi hallederler.

Firmayı telefonla aradığımda 1 sene içinde ödeme haklarının bulunduklarını söylüyorlar.Bu doğrumudur?

Noter kanalıyla ihtar gönderip ödemeyi talep edin.
Olası açmak zorunda kalacağınız alacak davanızda, ihbar tazminatına işletilecek faiz, işvereni temerrüde düşürdüğünüz ihtar tarihinden itibaren hesaplanacaktır.Yani ihtar var=faiz var, ihtar yok= faiz yok.

4 aydır bütün iyi niyetimle beklememe ragmen hala ihbar tazminatım alamadım şirketi aradığımda yine savsaklandigimi hissettim artık kanuni olarak yürütmem gerektiğini hissediyorum yapabileceğim seçenekleri bana söyleyebilirseniz bana çok yardımcı olursunuz herkese şimdiden teşekkürler

serkanbjk43 ' Alıntı:
4 aydır bütün iyi niyetimle beklememe ragmen hala ihbar tazminatım alamadım şirketi aradığımda yine savsaklandigimi hissettim artık kanuni olarak yürütmem gerektiğini hissediyorum yapabileceğim seçenekleri bana söyleyebilirseniz bana çok yardımcı olursunuz herkese şimdiden teşekkürler
Yukarıdaki konuyu ve cevapları bir ke daha sindire sindire incelerseniz, cevabın verilmiş olduğunu görebilirsiniz.

bolge calismaya vermis oldugum dilekcemin geri donusu bugun itibariyle yapildi.dilekcede sikayet konusu firmanin belirtilen gun ve saatte gelmemesi kayit belge ibraz etmemesi nedeniyle sikayetiniz idari yonden incelenememistir.iddalarinzda israrli olmaniz durumunda sahsen yargiya basvurmaniz gerekmektedir yaziyor

Bu yazidan bolge calismanin bu isin ustune neden gitmedigini firma gelmedi diye benim sikayetimi incelemedigini anliyorum. bolge calisma neden firmaya ihtar gondermiyor.sikayet hakkinda geri donus yapmayan firma hakli olsada haksiz durumda olmasi gerekmezmi?

dilekcede yazdigi gibi artik tek secenegim olan mahkeme yolumu kaldi bana. dusunceleriniz icinhepinize tesekkur ederim.