personel maaş programı

İhbar Tazminatının Çalışanın Alacağından Kesilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ERCAN74
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

ERCAN74

Ziyaretçi
selam

arkadaşlar hiç bir işçisi ihbar süresine uymadığı için

28 günlük ihbar tazminatı ,,
ödenecek maaşından kesilen oldumu

ve bunun muhasebe ve ssk açısından işlemleri ni nasıl yaptııııı

Ynt: İhbar Tazminatının Çalışanın Alacağından Kesilmesi

merhaba

başıma gelmedi ama ssk kanununda bu var işçi veya işveren ihbar tazminat sürelerine uymazsa çalıştığı süre karşılığına kaç gün dek gelirse okadarlık ücret ödemek veya kesmek yetkisine sahiptir.

MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.

İş sözleşmeleri;

a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra

b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra

c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra

d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra

Feshedilmiş sayılır.

Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.

Bildirim şartına uymayan taraf bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

Sayın ERCAN74,

İşçinin haketmiş olduğu ücretinde bir değişiklik olmadan kesintiler yapılamlı ve net ücreti üzerinden tazminat alınması gerektiğini düşünüyorum.

duygukorkmaz ' Alıntı:
merhaba

başıma gelmedi ama ssk kanununda bu var işçi veya işveren ihbar tazminat sürelerine uymazsa çalıştığı süre karşılığına kaç gün dek gelirse okadarlık ücret ödemek veya kesmek yetkisine sahiptir.

MADDE 17. - Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.

İş sözleşmeleri;

a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra

b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra

c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra

d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra

Feshedilmiş sayılır.

Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.

Bildirim şartına uymayan taraf bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.

Bende Şöyle Birşey sormak istiyorum.

Bu çalışan sözleşmeli değil. ve haftalık alıyor. Haftalığını aldı çıktı gelmiyorum dedi ne yapmalıyız

Bir Önceki Sorumu Baya bir Araştırdım ve sonuç olarak Aşağıdaki gibi bir Dyazı yazıp tebliğ etmeyi düşündüm yanlışım varsa düzeltin lütfen ;

İŞ AKDİ DUYURUSU

28.03.2007

Firmamızda çalıştığınız süre içerisinde işten ayrılmak için istifa dilekçenizi aşağıdaki maddelerde öngörülen ihbar sürelerinden önce tarafımıza bildirmeniz gerekmektedir. Bildirmediğiniz taktirde hiç bir hak talep edemeyeceğiniz gibi tarafımızdan yasal işlem başlatılarak ihbar süresini nakit olarak tahsil etmek zorunda kalacağız.
Bilgilerinize sunarız.

a) İşi 6 aydan az sürmüş olan işçi için 2 hafta,

b) İşi 6 aydan 1,5 yıla kadar sürmüş olan işçi için 4 hafta,

c) İşi 1,5 yıldan 3 yıla kadar sürmüş olan işçi için 6 hafta,

d) İşi 3 yıldan fazla sürmüş işçi için 8 hafta.

Saygılarımızla,

Personele kanun hükmünün koşullarını bildirmenize gerek yok. Sadece kendisine çalışma süresine göre ihbar önelini bildirip hesaplayınız ve bu tutarı derhal firmaya ödemesini ihtar ediniz.
Ödenmediği takdirde yasal işlem yapılacağını bildiriniz.