İhbar ve Kıdem Tazminatında İlginç Bir Durum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hkocuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli Arkadaşlar,

Şirketimiz yakında tasfiye aşamasına gelecek. Çalışan bazı arkadaşlarımızı grup firmalarımızdan birine kaydıracağız.
Yalnız, şimdiki maaşından daha az maaşla çalışacak. İhbar ve kıdem tazminatını ödememiz gerekiyor mu?
Yoksa devir yapsak olur mu? İhbar ve kıdemi saklı kalmak koşuluyla taahhütname başlayacağı firmaya imzalatırsam, çalışan arkadaşımız daha sonra maaşı az diye mahkemeye giderse bir problem olur mu? (işten ayrıldığı zaman maaşı düşük diye daha az ihbar ve tazminat alacak)

Ne yapalım ki bir problem olmasın.

Ynt: ihbar ve kıdem tazminatında ilginç bir durum

çalışanların yeni firmaya geçisinde azalacak olan maaşları ile ilgili bir yazı yazıp çalışanların onayını alın ki sonra başınız ağrımasın

pascal ' Alıntı:
çalışanların yeni firmaya geçisinde azalacak olan maaşları ile ilgili bir yazı yazıp çalışanların onayını alın ki sonra başınız ağrımasın

haklısınız ama kanun gereği tazminatlarını kesinlikle ödemem gerekiyor mu? Firmamız yakında tasfiye olacağından
bir problem teşkil eder mi?

nguroy ' Alıntı:
Bence ödeyin bitsin temizlensin.

ödemek istiyorum.
Fakat bir çalışanım daha önce tüm haklarını dervederek grup firmalardan bize gelmiş. A Firmasında giriş tarihi:26/11/2006 da bizde başlangıç tarihi 01/05/2008 de olduğundan geriye dönük ödeyeceğim tazminat ve ihbar tutarını fatura edebilir miyim. eski firmasına.

Çıkarıyorsunuz işçiyi.İlerde dava konusu olabilir. Burda işçi kayba uğruyor. Adil olan ödemektir.

Ynt: İhbar ve Kıdem Tazminatında İlginç Bir Durum

Merhaba

Bende benzer bir sorun yaşıyorum

şirketimizden 2 kişi diğer firmamıza geçirilecek ama ücretlerinde bir değişiklik olmayacak,
kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeyecek ama saklı kalacak, bu durumda benim işten çıkış nedenine ne yazmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Kolay gelsin..

maya80 ' Alıntı:
Merhaba

Bende benzer bir sorun yaşıyorum

şirketimizden 2 kişi diğer firmamıza geçirilecek ama ücretlerinde bir değişiklik olmayacak,
kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeyecek ama saklı kalacak, bu durumda benim işten çıkış nedenine ne yazmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Kolay gelsin..

nakil

nakil olabileceğini düşündüm ama ben onu şubeler arası geçişlerde kullanılıyor diye biliyorum, firmalarda arası geçişte nakil olmuyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen..

şimdiden teşekkürler..