İhraç Kayıtlı Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yurtiçinde bir firmaya fason mal yapıyoruz bu firma yurtdışana ihracat yapmak istiyor.Bunun ihracatından biz ne gibi fayda sağlayabiliriz.Yurtiçindeki bu firmaya ihraç kayıtlı fatura kesebiliyormuyuz

İhraç kayıtlı satış yapabilmenin şartları vardır.Öncelikli bu şartları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol ediniz.
İhraç kayıtlı satış yapmak, satışlarınızı artıracak ise, bu işe girin, ancak mevcut satışlarınızı ihraç kayıtlı yapmanız doğrultusunda talep var ise, girmemenizi tavsiye ederim.
Prosedürü, teferruatı, problemi çok olan bir iştir.Kdv'sini aldığınız bir iş ise dediğim gibi rahatınızı bozmayın.

Konu derin olup, aşağıdaki linkten detayına ulaşabilirsiniz.
İHRAÇ KAYITLI SATIŞLAR VE ÖZELLİKLİ KONULAR

zindan +1

kapasite raporunuz, sanayi sicil belgeniz var mı? şartlarına bakmak gerek çalışan işçi sayısı da önemli. ama çözgüyü firma veriyorsa olmaz o iş.

iib kaydımız , sanayi sicil kaydımız ve çalışan sayımızda sıkıntı yok kapasite raporu ISo belgeleri ne lazımsa var

yani biz üretici olarak şartlar uygunsa fason ürün yaptığımız firmaya ihraç kayıtlı fatura kesebiliyoruz. galiba öyle anladım

Fason üründen kastınız ?
Yukarıda arkadaşlarımızın belirttiği şartları taşımanız durumunda,
Kapasite raporunuzda belirtilen üretimini yapmış olduğunuz ürünleri "ihracat kayıtlı" satış yapabilirsiniz.

Ben Üreticiyim Bütün şartlar uygun
yurtiçinde bir firmaya fason mal üreteceğim onların adına yani onlarda bu ürünleri ihracat yapacaklar.B en bu firmaya ihrac kayıtlı fatura kesmek istiyorum. Devlet ihracat teşviklerini alıp kullanmak istiyorum. Yurtiçindeki bir ihracatçı firmaya ihraç kayıtlı fatura kesmemde bir sıkıntı oluyormu.Sonuçta bu adamda bu malı ihraç edecek. Pek tecrüben yok o yüzden anlatmaktada zorluk çekiyorum.

Kaba hatları ile bahsettiğiniz satışı yapabilirsiniz.

Olayın bir sonraki yani Giriş-Gelişme-Sonuç
Giriş sizin için tamamdır. Gelişme ve sonuç bölümleri için "Mali Müşaviriniz yada Yeminliniz" ile görüşmenizi tavsiye ederim.