İhraç kayıtlı kesilmiş ama ihraç kayıtlı ibare yok

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan C.TİMUR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bizim firmamız ihracatcı firma. imalatcı firma bize 7 ve 8. aylarda fatura kesmiş ama ihraç kayıtlı ibaresini düşmemiş sadece malların tarife pozisyonlarini gtip numaralarını yazmış bizde ihraç kayıtlı ibare olmadiği için bu faturaların kdv iadesini vergi dairesinde bulunan borçlarimizdan mahsup istedik ve dosyalarımız çıktı mahsup ta yapıldı kalanıda emanette bekliyo.imalatçı firma ile cari hesap mutabakatı yaparken ortaya çikti bunlardiyorki o faturalar ihraç kayıtlı satış diyo normal yurt içi satışı değil.ve bizden bunlari düzeltme vermemizi istiyorlar.ne yapacam şimdi nasil bi yol izleyecem.
yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden tşk.ler.

Ynt: İhraç kayıtlı kesilmiş ama ihraç kayıtlı ibare yok

Faturanızın üzerinde İhraç Kayıtlı veya " 3065 sayılı Kdv Kanunun 11-C maddesi uyarınca Kdv Tahsil edilmeyecektir yazmıyorsa siz değil karşı taraf düzeltme yapmalı, Hata onlardan kaynaklanıyor.

Saygılarımla

ihraç kayıtlı olduğuna dair hiç bi ibare yok

acaba başka cevap yorum yokmu.karşi tarafı ikna edecek bişiler bile bulamıyom ilk defa böyle bişiyle karşilaşiyom.yardim lütfen...

Sn.Timur, iki taraftan birinin düzeltme yapması gerekiyor. Alıcı yurtiçi alış gibi görüp, kdv yi indirim konusu yapmış, ihraç edincede kdvyi iade istemiş. Satıcı ise faturayı ihraç kayıtlı olarak görüp kdv sini tahsil etmemiş. Öncelikle satıcı firmanın kdv durumuna bakılmalı, ihraç kayıtlı satışları, normal satış gibi görüp kdv beyannamesini düzeltme yapsa ödeme çıkıyor mu ? Ödeme çıkmıyorsa düzeltme beyanı verebilir.

tamam birimiz düzeltme verecez ama ben iyadesini istedim çıkan iadeyi firmanın borçlarından mahsup ettim.diyelimki düzeltmeye kalkışsak nasıl bi yol izleyecem onların düzeltme vermesi mi daha iyi olur yoksa biz mi düzeltme versek daha iyi olur.

Faturada ihraç kayıtlı olduğuna dair bir ibare bulunmadığına göre onların düzeltme yapması için ısrar ediniz. Ayrıca siz iade için müracaat ettiğinize göre onların düzeltme yapması daha kolay olur.

Sn.Timur karşı taraf faturayı size zaten İhraç Kayıtlı olarak kesmemişse sizin herhangi bir sorumluluğunuz bulunmuyor. Faturanın ödemesini kdv ile birlikte yapın sizin için mevzu kapansın.

Saygılarımla

evet haklısınız ama mükellefim adamlarla arasının açılmasını istemiyo daha net değil ama galiba düzeltmeyi ben verecem.düzeltmeden sonra acaba firmam incelemeye girer mi.bide iadeden vazgeçeceğimiz için vergi dairesine borçlanacaz bunun için ekstra bi usulsüzlük gelecek mi.