İhraç kayıtlı mal almanın avantajı?

Merhaba ,
yurtdışına mal ihrac eden bir firma yurtiçinden malları tedarikçilerinden normal olarak(kdvli) alıyor, eger ihraç kayıtlı (kdvsiz)olarak alırsa ne gibi bir avantajı olur?

normal alışta ödedigi kdv yi, mal ihrac etmesi durumunda zaten 2 ay sonra geri alacak, tek avantaj 2 ay boyunca ödenen kdv nin finansmanı mıdır ?

Ynt: İhraç kayıtlı mal almanın avantajı?

Selamlar
İhraç kayıtlı satışlarda kesen ve alan açısından ayrı değerlendirmek lazım.
Malları ihraç kayıtlı alayım derse, ihraç kayıtlı mal satışı şartlarını sağlamış bir firmadan bu tedarikleri yapması lazım.şartları sağlayan firmayı bulursa bu anlamda sorun olmaz.
Ayrıca ihraç kayıtlı satışta iadeyi,ihraç eden değil,ihraç kayıtlı kesen taraf isteyecektir.bununda prosedürleri bellidir.Alımdan sonra 3 ay içinde ihracat yapılmalı,ihracattan sonra kapama belgeleri tedarikçiye gönderilmeli vs.Olaki bu süre atlanıldı,ihracat gerçekleşemedi, ozaman sorun olacaktır.
Diğer türlü normla ihracat yapalım diyorsanız,malları aldıktan sonra istediğiniz zaman ihracat yapabilirsiniz.Süre kısıtlamanız olmayacaktır.
Saygılar

Merhaba,

anladığım kadarı ile, ben imalatçıdan aldım, ihraç kayıtlı olarak kdvsiz ve bunu yurtdışına sattım,
sonuçta benim bu işten kârım olmuyor, normal olarak kdv ödeyip alsam da sonuç aynı, doğru mu anlıyorum?

Belki tek kârım kdvyi ödememek ve kdv kadar parayı finansman açısından elimde tutmak.

.
swordofjustice ' Alıntı:
Merhaba,

anladığım kadarı ile, ben imalatçıdan aldım, ihraç kayıtlı olarak kdvsiz ve bunu yurtdışına sattım,
sonuçta benim bu işten kârım olmuyor, normal olarak kdv ödeyip alsam da sonuç aynı, doğru mu anlıyorum?

Belki tek kârım kdvyi ödememek ve kdv kadar parayı finansman açısından elimde tutmak.
doğru anlıyorsunuz. Ayrıca ihraç kayıtlı alıp yurt dışına ihracat yapsanız dahi giderler nedeniyle yüklendiğini kdv'nin iadesini talep edebilirsiniz.

Merhaba ,

yazınızı tam anlayamadım, giderler nedeni ile yüklenen kdv ne anlama geliyor?

dediginiz gibi yapıyoruz, ihraç kayıtlı alıp, yurtdışına ihraç edecegiz,
ancak malın niteligi degişecek yani örnek olarak biz "kumanda düğmesini" ihraç kayıtlı alıp, kdv ödemeyecegiz,
ama kumanda yapıp yurtdışına ihraç edecegiz,
bu durumda malı kdvsiz aldıgımız için devletten kdv iadesi talebimiz de olmayacak, yani tek kârımız kdvyi ilk önce ödeyip sonra tahsil etmekten ve iki ay beklemekten kurtulacagız.

Sayın üye,
İhraç kayıtlı olarak aldığınız ürünleri belli bir işleme tabi tutarak yeni bir ürün meydana getiriyorsunuz. Bu ihraç kayıtlı aldığınız ürünlerle ilgili kdv iadesini siz alamazsınız. Ancak bahsekonu ürünlerin bünyesine giren diğer ilk madde malzeme, atik ve giderlerin kdv'sinin iadesi mümkündür. Yani başka bir ifadeyle ihraç kayıtlıda alsanız ihracat esnasında bu ürünle ilgili ihraç kayıtlı alımınız hariç olmak üzere diğer malzemeler ile giderler nedeniyle yüklendiğiniz kdv iadesini siz talep edebilirsiniz.

Bu arada ihraç kayıtlı alımınızla ilgili finansman açısından yazdıklarınız doğrudur.

Selam,

İhraç kayıtlı mal teslimi yapan bir şirkette çalışıyorum. Bizden bu şartlarla alış yapan müşterilerle olan görüşmelerimden, alış sırasında ödeyecekleri KDV yükünden kurtulma yoluyla finansman sağlamış olmaları
ve ihraç sonrası KDV iade işlem sayılarında oluşan azalmanın en büyük avantajları olduğunu; bunun yanında ise, 90 günlük yurtdışı etme süresi şartı ve ihracat sonrası bizim için tamamlamak zorunda oldukları evrakları hazırlamanın da bu işin zor tarafları olduğu yönünde düşündüklerini söyleyebilirim.

Umarım faydası olur.