fonradar

İhraç Kayıtlı Teslim Tecil Terkinde Gçb Noter Tasdiki

cetvel

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
1,384
Konum
İSTANBUL
ihraç kayıtlı teslimlerde ihracat gerçekleştiğinde ihraç kayıtlı mal alan firma gümrük çıkış beyannamesinin noter tasdikli halini bizlere gönderiyor. gümrük çıkış beyannamesinin fotokopisini alıp noter tasdikli hali ile vergi dairesine gönderdiğimizde Vergi dairesi müdürü Gçb nin noter tasdikli halini gördükten sonra fotokopiyi onaylayarak kabul ediyor mu ?. (Gümrük beyannamesinin aslını götürdüğümüzde bir sıkıntı yok ama noter tasdikli halini gördüğünde müdür onaylıyor mu ?) bende noter tasdikli halinin kalmasını istiyorum sözün özü noterden bir daha masraf yapmak istemiyorum.
Teşekkürler.
 
Günaydın,
İki dosya istiyor vergi dairesi, bir noter tasdikli birde fotokopi. İkiside vergi dairesinde kalıyor size geri birşey vermiyorlar. Sadece teslim dilekçeniz geri geliyor. Eğer YMM siz varsa onada onaylatabilirsiniz, YMM aslı gibidir yapması da yeterli oluyor.
 
İhraç kayıtlı satışlardan dolayı kdv tecil terkin işlerinde, elektronik beyanname genelgesinden sonra GÇB noter onayı istenmiyor.Ben her ay dosyaya,
-İmalatçı ihraç kayıtlı satış faturası
-İhracatçı Fatura fotokopisi
-GÇB Fotokopisi
-İlgili Dönem KDV Beyanname fotokopisi
-İlgili dönem İndirilecek KDV ve İhraç Kayıtlı Satış Faturaları Listesi(Gib onay çıktısı) koyuyorum.3 takım yapıyorum.2 vd 1 takım kendime.
Saygılar
 

Benzer konular

Üst