İhraç Kayıtlı ve Direkt İhracatın Kdv İadesi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burkay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar,
Aklıma takılan bir soru varda tekstilde çalışıyorum ve yüzde 8 ile bir firma üstünden ihraç kayıtlı satış yapıyoruz.Satış miktarının yüzde 8 i kadar tecil edilebilir kdv ile gerek vergi dairesi borcumuza gerekse ssk borçlarımıza saydırıyoruz.Direkt ihracat yapsak aynı şekilde yüzde 8 kdv iadesini alabilirmiyiz nakdi olarak?Bu satışlarda okadar başımız ağrımıyor direkt ihracatlar daha sıkıntılımı olur?
Saygılar...

Ynt: İhraç Kayıtlı ve Direkt İhracatın Kdv İadesi...

Direkt ihracatta ayrıca yüklenilen kdv hesaplanıp, tablo halinde vergi dairesine veriliyor.

İstedikleri tablo olsun ihraç kayıtlı satışlardada tablo istiyo vergi dairesi gçb,atr,bizim yurtiçi satış faturasınla,diğer firmanın ihracat faturalarını aylık tablonun altına ekleyip yolluyoruz.Benim asıl merak ettiğim ihraç kayıtlıda ben satışın kdv sini eksiksiz alıyorum.Onu iyi kötü biyerlere saydırıyoruz.Şimdi ihracat yaptığımızda bu yüzde 8 in hepsini kdv iade olarak vergi dairesinden alabilirmiyiz.Dahamı sıkıntılı olur?İhraç kayıtlı mı daha karlı yoksa direkt ihracatmı onu bir karşılaştırmak istiyorum.Konu hakkında yetkin olanlar ikisini artısı eksisi ile kısaca anlatabilirmi?
Saygılar...

ihraç kayıtlı düzenlersen %8 in tamamını alırsınız.Ancak drek ihracaatlarda sadece yüklenilenleri takep edebiliyorsunuz.

İhracatlarda, ihraç kayıtlı satışlardan farklı olarak yüklenilen kdv hazırlanır. Yüklenilen kdv her zaman %8 'lik orana ulaşmayabilir. Bu da mevcut hammaddeye bağlıdır.

Öncelikle ilgilenip sorumu yanıtladığınız için hepinize teşekkürler,
Son soru;yüklenilen kdv neye göre hesaplanıyor?Nasıl hesaplanıyor kısaca açıklayabilirseniz çok sevinirim...
İyi Çalışmalar....

burkay ' Alıntı:
Öncelikle ilgilenip sorumu yanıtladığınız için hepinize teşekkürler,
Son soru;yüklenilen kdv neye göre hesaplanıyor?Nasıl hesaplanıyor kısaca açıklayabilirseniz çok sevinirim...
İyi Çalışmalar....

Ürünün bünyesine giren malzeme ve genel yönetim giderleriyle alakalı.toplam giderlerden ihraç edilen ürüne isabet edeni hesaplayıp yüklenilen kdv listesi yapıyorsunuz.Biraz karışık bir iş ve diğer arkadaşların dediği gibi o zaman kdv oranı tam %8 e ulaşmayabiliyor.