fonradar

İhracat Bedeli Hk.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,736
Konum
İSTANBUL
Merhaba bir Anonim Şirket mükellefimin ön muhasebecisi Nisan ayındaki ihracat bedelini kuru farklı girdiğinden ve muhasebe proğramına da dolayısı ile yanlış girdiğinden beyanımızda yanlış oldu. Matrah farkı yaklaşık : 21.000-TL. Malum geçici vergi zamanı kdv etkileyen bir unsur yok fakat matrah farkından ötürü geçici vergi ödemesi artacak. Geçici vergi beyanını vermeden kdv beyanını düzeltsem mi yoksa vergi dairesi sonrasında matrah farkından dolayı dönüş yapar mı.?
 
İade talebimiz yok fakat nisan ayını düzelttikten sonra mayıs ve haziran kdv beyanlarıda teslim ve hizm. karşılığı teşkil eden bedel (kümülatif rakam) değişeceğinden düzeltilecek doğrumudur.?
 
iade istediğiniz dönemde yüklenilcek kdv den dolayı düzeltme vermeniz gerekecek.Sizin matrahınız değişmiş.O yüzden şimdi düzeltme vermeniz lazım.Geçici vergiyede düzeltme vermen lazım.iade talebin olduğu için çok sıkıntıya düşersin.
 
Konuyu netleştirmek adına ;
Direkt ihracat dönemi Nisan - 2015 Dolayısı ile Nisan Mayıs ve Haziran aylarının kdv beyanı düzeltilecek. Bu aylarda devir çıktığı için (ödeme gerektirici) düzeltmelerim matrah arttırıcı olmayacak. 2015-2.dönem geçici vergi beyanını henüz vermedim dolayısı ile geçici beyanda düzeltilmeyecek. İade talebimiz şu an yada sonrasında olmayacak. Sorunum, bu işlemlerden sonra ek bir geçici vergi doğacağından düzeltme beyanlarının verilmemesi sonrasında beyan - gümrük matrah farkı ile daireden dönüş alırmıyım.? Teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst