İhracat Faturası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aliye82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar

ihracatn yoğun olması nedeniyle satış faturalarında sıkıntılar yaşanmaktadır. ihracat için ayrı bir fatura koçanı bastırılması mümkün mü? teşekkür ederim.

Ynt: ihracat faturası

Sayın Aliye82

Her işletmenin farklı şube ve kısımlarında kullanılmak üzere farklı seri (A.B.C gibi) ile başlayan fatura koçanları bastırılabilir. Veya şube ve kısımların kullanacakları fatura koçanları üzerine ilgili şube ve kısımların isimleri yazılabilir.

Ynt: ihracat faturası

sayın zekai özcan

şube için değil aynı firmanın yurt içi satışları ile yurt dışı satışlarını ayrı koçanlarda takip etmek istiyoruz bu mümkünmüdür?

Ynt: İhracat Faturası

İhracat tarihleri belli ama yurt içi satış tarihleri belli değil diye boş nüsha bırakmayacağınıza emin olarak cevaplıyorum, kullanabilirsin ama mantıklı bir izahatı olursa fena olmaz.

Sayın Aliye82

Sadece şubeden bahsetmiyorum. İbarede kısım terimi de var. Kısımdan kasıt; işletmenin farklı işler yapan birimleri. Örneğin akaryakıt istasyonlarında akaryakıt satışı ile marketin farklı kısımlar olarak değerlendirilip farklı koçanları kullanabilmeleri gibi.

Bunun yanı sıra ihracat faturalarını siz merkezden kesiyorsanız, halen kullanmakta olduğunuz koçanlardan başlanılmamış ancak sırası gelmiş olan koçanı sadece ihracat için ayırıp kullanabilirsiniz. İhracat faturasını gümrükçünüz kesiyorsa bu koçanı bir tutanak mukabili gümrükçünü verebilirsiniz.

ihracat için farklı seri numaradan fatura bastırabilirsiniz. 2006 yılından beri uyguluyorum.