İhracat ile Y.içi Satış Faturası Farklılıkları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Okay KIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okay KIR

Tanınmış Üye
Slm Kolay Gelsin
ihracat için düzenlenecek fatura normal faturadan farklı mı olmalı
VUK ta belirtilen faturada bulunması gereken dışında bilgiler gereklimidir
y.içi fatura düzeni ile ihracat fatura düzeni fark varmıdır
Teşekkürler

Ynt: İhracat ile Y.içi satış faturası farklılıkları

Aynı fatura koçanından düzenlenir ama içerikleri farklıdır.Genelde bu tip faturaları gümrük müşavirleri düzenler,yani koçanı veya adedi firmadan alarak daktilo veya bilgisayarla yazdırırlar.İçeriğine de mal ile ilgili kap adediçuval,koli vs,cinsi,menşei,döviz cinsi,döviz kuru,döviz tutarı,TL tutarı,ilgili gümrük kapısı vb.bilgiler bulunur.Bu bilgiler faturada bulunmalı mıdır,onu bilmiyorum ama bugüne kadar rastladığım tüm ihracat satış faturalarında bu tarz ibarelere rastladım.Mevzuat gereği bulunmak zorunda olabilir.Belkide bu yüzden bu tip faturaları pek firma düzenlemiyor.Saygılar

Ynt: İhracat ile Y.içi Satış Faturası Farklılıkları

merhaba. sürekli ihracaat yapan bir firmada çalıştım 1 sene öncesine kadar. boş faturayı gümrükçünüze verdiğinizde döviz olarak faturayı düzenleniyor. cins,adet,menşei,döviz cinsi,döviz tutarı,kg. vb.bilgiler faturaya yazılıyor. muhasebeleştiriken de fatura tarihindeki merkez bankası döviz kuru alınarak işlem yapılıyor. kolay gelsin

Ynt: İhracat ile Y.içi Satış Faturası Farklılıkları

ihracat için ayrı yurt içi için ayrı fatura diye birşey söz konusu değil.Arkadaşlarında belirtmiş olduğu bilgileri faturanda ya gümrükçünüz yada faturayı kesen sizseniz,yukarıda yazılı olan eklemeleri yazmalısınız.