İhracat

arkadaşlar ağustos ayında ihracat yapılıyor.ama söz konusu alıcı malı almaktan vazgeciyor.
firmada bu malı aynı ülkede başka bir firmaya satıyor ama satış yapılırken fiyatta indirime gidiyor.
bu durumda gçb beyannamesinde ki alıcı ismi ve ihracat tutarı değişecek.8Gümrük Müşaviri böyle dedi).Böyle bir durumda ben ihracat rakamını eski tutardanmı dikkate alıcam yoksa yeni tutardanmı.böyle bi durumla karşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ynt: ihracat

Gümrük beyannamesi değişmez. Ancak izlenebilecek 2 yol var

1. Mallar geri gelir ve siz yeni alıcı için tekrar ihracat yaparsınız
2. Malı almaktan vazgeçen yurtdışı alıcısı diğer alıcı arasında işlem yapabilir.

İlk alıcı malı gümrükten çekmiş mi? (yani ithalatı gerçekleştirmiş mi?). İthalatı gerçekleştirmişse diğer alıcıya kendisi satar, size de fiyat farkı faturası keser. Yok mallar halen gümrükte bekliyorsa konşimento, eur1, vs. yeni alıcı adına tekrar düzenlenir. Yeni fatura da eski faturanın numarası ile yeni tutardan kesilir. Alıcılarla olan yazışmaları da muhafaza etmenizi öneririm. Gümrük müşaviri beyannanamedeki bilgilerin değişeceğini nasıl söyler, kapanmış beyannamede değişiklik yapılırmıymış sorunuz.

Gümrük müşaviri ile görüştüğümde alıcı isminin değişmesinde bir problemin olmadığını ama ihracat rakamını gümrüğün değiştrip değiştimeceğini bilmediğini söyledi.Yeni fatura kesmeye gerek olmadığını eski fatura üzerinde düzeltme yapılacak falan dedi yani anlıyacağınız benim kafam iice karıştı.ilk defa böyle birşeyle karşılaştım.

Ynt: İhracat

Yardımcı oldukya serkan 2 seçenek sundum daha ne yapalım senin için